Hlavní obsah

Baseballový duel neporažených vyhrála o jediný bod Technika Brno

Praha

Baseballisté Techniky Brno zdolali v extraligovém duelu dosud neporažených celků pražskou Kotlářku po dramatickém průběhu 6:5. Stoprocentní bilanci udrželi v čele tabulky rovněž Hroši Brno, kteří díky desetibodové smršti v páté směně zvítězili nad SaBaTem Praha 14:4. Eagles Praha zdolali Arrows Ostrava 6:4.

Foto: baseball.cz

Snímek z utkání Eagles Praha - Arrows Ostrava.

Článek

Šlágr kola byla repríza loňského finále Arrows Ostrava - Eagles Praha. Skončila 1-1 na zápasy, když se pokaždé dařilo domácímu týmu. Obě utkání byla bohatá na odpaly, v Ostravě viděli diváci dva homeruny v podání Jakuba Grepla a Tomáše Juňce. První duel skončil výhrou Arrows 9:5, druhý vítězstvím Eagles 6:4. Na nadhozu se představili reprezentanti Bokaj, Satoria a Duffek, stejně tak jako mladé naděje Vojta, Hegr a Šín.

„Bylo vidět, že spolu hrají loňští finalisté, a tak zápasy měly svou kvalitu, i když hrálo plno mladých. V prvním zápase jsme se po pomalejším rozjezdu nakonec dokázali prosadit a urvat vítězství, ale v druhém si soupeř pohlídal vedení i po našem tlaku v poslední směně," hodnotí Aleš Navrátil, asistent trenéra Arrows.

Jedním z mladíků v dresu Eagles byl Vojtěch Bužga: „Nenastoupili jsme sice v plné palbě, ale třeba mně to vůbec nevadilo. Jsem rád, že my mladí dostáváme prostor i v těžkých zápasech. Můžeme se díky tomu zlepšovat."

V dresu Eagles se pálkařsky dařilo Petru Zýmovi, který byl jedním ze strůjců sobotní výhry svého týmu. „Bylo důležité se po porážce v Ostravě vrátit do zápasu. Podařilo se nám dostat soupeře pod tlak, pálka odvedla, co měla, nadhazovači nás podrželi a v obraně nepřišlo žádné zaváhání," libuje si.

Technika vstoupila do utkání s Kotlářkou tříbodovým homerunem Matěje Menšíka, posléze zvýšila až na 5:1. Kotlářka dokázala v osmé směně vyrovnat, ale po odpalu zkušeného Pavla Budského doběhl pro rozhodující bod domácího mužstva Mário Gottschall.

Draci Brno si snadno poradili s Třebíčí 9:0, zato ostravští obhájci titulu nestačili na pražské Eagles. Ti je v odvetě za páteční prohru zdolali 6:4.

Baseballová extraliga:
Draci Brno - Nuclears Třebíč 9:0
Eagles Praha - Arrows Ostrava 6:4
Hroši Brno - SaBaT Praha 14:4
Technika Brno - Kotlářka Praha 6:5
Tempo Praha - Olympia Blansko 8:2
Tabulka:
1.Hroši Brno330100,0
Technika Brno330100,0
3.Eagles Praha43175,0
4.Draci Brno32166,7
Kotlářka Praha32166,7
6.Arrows Ostrava42250,0
7.Olympia Blansko41325,0
Tempo Praha41325,0
9.Nuclears Třebíč3030,0
SaBaT Praha3030,0

Reklama