Hlavní obsah

Juniorský mistr světa a Evropy Krpálek je českým Judistou roku

PRAHA

Osmnáctiletý talent Lukáš Krpálek poprvé v kariéře ovládl anketu o nejlepšího českého judistu. Juniorský mistr světa a Evropy z loňského roku zvítězil i před olympioniky Pavlem Petřikovem a obhájcem prvenství Jaromírem Ježkem, který se nyní musel spokojit až s třetí pozicí.

Článek

V tradiční anketě rozhodovaly hlasy trenérů reprezentace a extraligových družstev, svazových funkcionářů a novinářů. Krpálka, který podle očekávání ovládl i kategorii juniorskou, na úplný vrchol v absolutní kategorii vynesly úspěšné výsledy z loňského podzimu. V září nejprve závodník USK Praha nenašel ve váze do 100 kg konkurenci na juniorském mistrovství Evropy, o měsíc později jako první Čech v historii ovládl i světový šampionát.

Druhému Petřikovovi nepomohlo ani deváté místo z olympiády v Pekingu a listopadový triumf na evropském šampionátu do 23 let. Judista PSK Hradec Králové tak stejně jako loni zůstal těsně pod vrcholem. Pro loňského vládce Ježka byly nejlepšími výsledky výhra na turnaji Světového poháru ve Vídni, páté místo ze seniorského mistrovství Evropy v Lisabonu a bronz z ME třiadvacítek.

Petřikov před Ježkem vyhrál anketu o nejlepšího českého seniora, třetí skončil David Dubský. Mezi ženami zvítězila po návratu z mateřské dovolené Andrea Pokorná před Alenou Eiglovou a Lucií Chytrou.

Reklama

Související témata: