Hlavní obsah

V baseballové extralize jsou bez prohry už jen Hroši

Hroši Brno jsou po čtyřech kolech jediným neporaženým týmem v baseballové extralize. Víkendový dvojzápas s pražským SaBaTem jednoznačně ovládli a na sobotní výhru 14:4 navázali o den později vítězstvím 9:0.

Foto: baseball.cz

Baseball - ilustrační foto.

Článek

Série dvou neporažených týmů z první kola, tedy Techniky Brno a Kotlářky Praha skončila 1-1 na zápasy. Sobotní utkání začala Technika tříbodovým homerunem Matěje Menšíka, a i když Kotlářka měla dohromady více dobrých odpalů, dokázala pouze srovnat. Pro vítězný bod doběhli domácí v dohrávce 8. směny a utkání tak skončilo 6:5.

Nedělní odveta v Praze Na Markétě skončila rovněž jednobodovou výhrou domácího týmu 8:7. Kotlářka měla dobrý začátek, ale další tříbodovým homerun Matěje Menšíka otočil průběh ve prospěch Techniky. Kotlářce se podařilo vrátit do utkání díky grandslamu Matěje Šůchy, ale o letošní třetí výhru musela bojovat až do konce. Další útok Techniky v 7. směně, kdy měla obsazené všechny mety, zastavil až Lukáš Ercoli, který vystřídal Františka Nováka a do konce utkání už nepustil na metu žádného ze soupeřů.

„Byl to trochu tlak. Vyrovnané skóre, plné mety, v boxu byl Pavel Budský. Ale vždy jde o to zklidnit se, házet striky a ono to nějak dopadne," líčí Ercoli a chválí také soupeře. „Asi jsme Techniku trochu podcenili, mají ale letos výborný tým a vidím je jako černého koně soutěže. Myslím, že se s nimi potkáme v TOP6."

Domácí nakonec dokázali vítězný bod s pomocí chyby pole stáhnout a mohli se potřetí v sezoně radovat. „Těžké utkání. Skóre se přelévalo, tlačili jsme celou dobu, soupeř taky, ale naštěstí jsme vyhráli," hodnotí dramatické utkání Šůcha.

Oba týmy tak mají bilanci 3-1 a stejně úspěšní jsou i brněnští Draci. Rekordmani v počtu mistrovských titulů po úvodní porážce od obhájců titulu Arrows Ostrava vyhráli potřetí za sebou, Třebíči nedali šanci na první vítězství v sezoně a porazili ji 12:1.

Baseballová extraliga:
Kotlářka Praha - Technika Brno 8:7
Nuclears Třebíč - Draci Brno 1:12
SaBaT Praha - Hroši Brno 0:9
Tabulka:
1.Hroši Brno440100
2.Draci Brno43175,0
Eagles Praha43175,0
Kotlářka Praha43175,0
Technika Brno43175,0
6.Arrows Ostrava42250,0
7.Olympia Blansko41325,0
Tempo Praha41325,0
9.Nuclears Třebíč4040
SaBaT Praha4040

Reklama