Hlavní obsah

Čeští biatlonisté dojeli ve štafetě osmí, nejlépe v sezóně

RUHPOLDING

Čeští biatlonisté obsadili ve čtvrtečním závodu Světového poháru v německém Ruhpoldingu osmé místo a připsali si nejlepší výsledek v sezoně. Čtvrtý štafetový závod této zimy vyhrálo kvarteto Norska a slavilo premiérový úspěch.

Článek

V atraktivním závodu pod umělým osvětlením před 17 000 fanoušků se české kvarteto drželo mezi nejlepšími až do druhé střelby na druhém úseku, ve kterém startoval Zdeněk Vítek. Zkušený člen štafety nenavázal na spolehlivý výkon Michala Šlesingra, jenž mu předával na páté pozici.

Vítek se v jeden moment posunul na třetí místo, nicméně střelba vestoje mu vůbec nevyšla, nestačily mu tři náboje na dobíjení a musel na dva trestné okruhy. Propadl se tak na předávce na osmou pozici, z níž se už Roman Dostál a Jaroslav Soukup na dalších úsecích nedostali.

České kvarteto i tak vylepšilo svůj dosud nejlepší výsledek v sezóně, jímž byla devátá pozice z prosincového závodu z Hochfilzenu.

Suverénní vítězství s náskokem 1:20 minuty si připsalo Norsko ve složení Emil Hegle Svendsen, Alexander Os, Halvard Hanevold a Ole Einar Björndalen. Na druhém místě skončili domácí Němci před Rakouskem, které vyhrálo předchozí dva závody. Češi za vítězi zaostali o 3:23,8 minuty.

SP biatlonistů - Ruhpolding (Něm.)
Muži - štafeta (4x7,5 km)
1. Norsko (Svendsen, Os, Hanevold, Björndalen) 1:24:54,0 hod. (0 tr. okruhů), 2. Německo (Rösch, Stephan, Pfeiffer, Lang) -1:20,2 min. (0), 3. Rakousko (Mesotitsch, Pinter, Eberhard, Sumann) -1:43,1 (0), 4. Itálie -2:04,0 (0), 5. USA -2:05,9 (0), 6. Francie -2:10,5 (0), 7. Rusko -2:15,8 (0), 8. Česko (Šlesingr, Vítek, Dostál, Soukup) -3:23,8 (2).

Reklama

Související témata: