Hlavní obsah

Potvrzeno! Překážková sezona odstartuje 20. června

Fandové překážkových dostihů mohou jásat. Sezona na Pardubickém závodišti vypukne 20. června, přičemž na pátečním jednání Rada Jockey Clubu ČR schválila první dva termíny z nového kalendáře.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Start dostihové sezony v Pardubicích pozdržela epidemiologická situace spojená s šířením onemocnění Covid-19 a také skutečnost, že pořadatel pardubických dostihů upřednostňoval konání mítinků s přítomností diváků. Postupná uvolňování všech opatření zvýšila kapacitu účastníků na akci od 8. června na 500 osob, a tak se první dostihový mítink přiblížil realitě.

„Dostihový spolek měl už několik týdnů zpět připravené náhradní termíny zrušených květnových a červnových mítinků. Rada Jockey Clubu při svém posledním jednání schválila první dva termíny a s nimi související propozice," uvedl ředitel Dostihového spolku Jaroslav Müller a vysvětlil, proč Pardubické závodiště upřednostňovalo konání mítinku s diváky.

„Tvoří tu pravou kulisu, vytvářejí atmosféru. Druhým a podstatným důvodem jsou obchodní partneři, kteří jsou zároveň také diváky. Uspořádat kvalitní překážkový mítink znamená vysokou finanční náročnost a bez podpory partnerů je to velmi složité. Sice za námi stojí velcí a tradiční partneři, za což jsme vděční, ale s ohledem na ekonomický vývoj musíme počítat i s možnými omezenými finančními prostředky od dalších partnerů".

Zahajovací dostihový den se měl konat v tradičním termínu 8. května. Nové datum se stanovilo na 20. června. První kvalifikace na 130. Velkou pardubickou se Slavia pojišťovnou proběhne 4. července, II. kvalifikace by se měla podle návrhu Dostihového spolku uskutečnit ve druhé polovině července.

První den začne ve 13 hodin, nabídne celkem osm dostihů a jeho vrcholem bude Úvodní cross country.

Reklama

Související témata: