Hlavní obsah

Hájková s Vincourem jsou po povinném tanci na ME šestnáctí

HELSINKY

Čeští krasobruslaři Kamila Hájková a David Vincour zahájili mistrovství Evropy v Helsinkách šestnáctým místem v povinném tanci. Za své úterní vystoupení získali od rozhodčích 26,66 bodu, čímž zaostali zhruba o šest bodů za svým osobním maximem.

Článek

Vedení v soutěži se ujali spolufavorité Jana Chochlovová a Sergej Novickij, obhájci bronzových medailí a úřadující ruští šampioni. Vstup do šampionátu naopak nevyšel jejich krajanům a aktuálním mistrům Evropy Oksaně Domninové a Maximu Šabalinovi, kterého potkal pád. Proto jsou až na páté příčce.

Na medailových pozicích se po úvodní části soutěže drží ještě Italové Federica Faiellaová a Massimo Scali a Britové Sinead a John Kerrovi.

Hájková s Vincourem se snaží vylepšit při své čtvrté účasti mezi evropskou elitou loňské a předloňské sedmnácté místo.

Krátký program vyhráli Muchortovová a Trankov

Ruští krasobruslaři Maria Muchortovová a Maxim Trankov vedou po krátkém programu soutěž sportovních dvojic na mistrovství Evropy. Na šampionátu v Helsinkách v úterý využili chyby obhájců titulu a úřadujících mistrů světa Aliony Savchenkové a Robina Szolkowého z Německa a ziskem 69,62 bodu je odsunuli na druhou pozici. Třetí jsou zatím další ruští reprezentanti Juko Kawagučiová a Alexander Smirnov.

Savchenková se Szolkowým nabrali před středečními volnými jízdami takřka tříbodovou ztrátu na Muchortovovou s Trankovem kvůli pádu partnera při sólovém trojitém toeloopu. Obhájci stříbrných medailí, kteří uzavírali startovní pole, naopak zajeli naprosto čistý krátký program a vylepšili si osobní rekord o více než tři body.

Svěřencům Inga Steuera navíc ze třetího místa dýchají na záda Kawagučiová se Smirnovem, kteří na ně ztrácejí pouhých 1,26 bodu. Ti rovněž předvedli bezchybný krátký program, ale větší obtížnost jednotlivých prvků a vyšší známky za předvedení rozhodly ve prospěch německých favoritů.

ME v krasobruslení:
Povinné tance:
1. Chochlovová, Novickij (Rus.) 37,43 b., 2. Faiellaová, Scali (It.) 36,03, 3. Kerrová, Kerr (Brit.) 34,89, 4. Bourzatová, Bourzat (Fr.) 34,38, 5. Domninová, Šabalin (Rus.) 33,53, 6. Carronová, Jost (Fr.) 33,21, ...16. Hájková, Vincour (ČR) 26,66.
Sportovní dvojice - krátký program:
1. Muchortovová, Trankov (Rus.) 69,62 bodu, 2. Savchenková, Szolkowy (Něm.) 66,64, 3. Kawagučiová, Smirnov (Rus.) 65,38, 4. Volosožarová, Morozov (Ukr.) 56,20, 5. Iljušečkinová, Maisuradze (Rus.) 52,42, 6. Kempová, King (Brit.) 47,98.

Reklama