Hlavní obsah

Sportovní dvojice Savčenková, Szolkowy obhájila evropský titul

HELSINKY

Německá sportovní dvojice Aljona Savčenková a Robin Szolkowy získala potřetí za sebou evropský titul. Další medaile dnes na šampionátu v Helsinkách vybojovali ruští krasobruslaři. Druzí skončili Juko Kawagučiová a Alexandrem Smirnovem a bronz mají Maria Muchortovová s Maximem Trankovem.

Článek

Savčenková se Szolkowým po pádu partnera v krátkém programu útočili ze druhé pozice a tentokrát bezchybným výkonem potvrdili roli úřadujících mistrů světa. Suverénně vyhráli volnou jízdu a nakonec zvítězili s náskokem více než šestnácti bodů.

Pomohlo jim k tomu i selhání Muchortovové s Trankovem, kteří po krátkém programu vedli. Ruská krasobruslařka byla od začátku volné jízdy nejistá při dopadech ve skocích a vše vyvrcholilo jejím pádem při odhozeném trojitém salchowu. Obhájci stříbrných medailí kvůli tomu nakonec klesli až na třetí pozici, když je Kawagučiová a Smirnov v součtu porazili o pouhých sedm desetin bodu.

Japonská rodačka v ruských barvách znovu zvládla odhozený čtverný salchow, i když při něm dopadla na obě nohy. Byla to jediná chybička v jejich představení, takže si o jedno místo vylepšili loňskou bronzovou pozici.

ME v krasobruslení - sportovní dvojice:
1. Savchenková, Szolkowy (Něm.) 199,07, 2. Kawagučiová, Smirnov 182,77, 3. Muchortovová, Trankov (všichni Rus.) 182,07, 4. Volosožarová, Morozov (Ukr.) 171,34, 5. Iljušečkinová, Maisuradze 147,84 (Rus.), 6. Della Monicaová, Kocon (It.) 135,33.

Reklama