Hlavní obsah

Chochlovová s Novickým mají nakročeno k evropskému titulu

Ruský taneční pár Jana Chochlovová, Sergej Novickij má nakročeno k prvnímu evropskému titulu v kariéře. Obhájci bronzových medailích dnes vyhráli originální tance a upevnili si vedení před italským párem Federica Faiellaová, Massimo Scali, před nimiž mají náskok 4,54 bodu. Čeští reprezentanti Kamila Hájková a David Vincour jsou stejně jako po povinném tanci šestnáctí.

Článek

Chochlovová s Novickým zatím naplno využívají absence nejlepších párů. Francouzští mistři světa Isabelle Delobelová a Olivier Schoenfelder kvůli zranění do Helsinek vůbec nepřijeli a obhájci evropského titulu Oksana Domninová s Maximem Šabalinem ve středu odstoupili kvůli partnerově bolavému kolenu.

Za dvěma průběžně nejlepšími páry se bude v pátečních volných tancích odehrávat tvrdý boj o bronzovou medaili. Průběžně třetí britský pár Sinead a Johna Kerrovy totiž od čtvrtých Francouzů Nathalie Pechalatové a Fabiana Bourzata dělí pouhých 66 setin bodu.

Hájková s Vincourem v tanci na rytmy z dvacátých až čtyřicátých let dvacátého století neudělali vážnější chybu. "Mohlo to být i lepší, ale my jsme spokojeni, protože jsme zajeli takovou standardní jízdu v této sezoně. Těšíme se už na volný program," zhodnotila výkon Hájková. Díky vyšší technické náročnosti programu se před české reprezentanty dostal rakouský pár s českou tanečnicí Barbora Silná, Dmitrij Matsjuk.

Mistrovství Evropy v krasobruslení:
Taneční páry - po originálním tanci: 1. Chochlovová, Novickij (Rus.) 99,60, 2. Faiellaová, Scali (It.) 95,06, 3. Kerrová, Kerr (Brit.) 92,60, 4. Pechalatová, Bourzat 91,94, 5. Carronová, Jost (všichni Fr.) 89,39, 6. Cappelliniová, Lanotte (It.) 86,96, ...16. Hájková, Vincour (ČR) 70,66.

Reklama