Hlavní obsah

Nejlepšími tanečníky na ME byli Chochlovová s Novickým

HELSINKY

Ruský taneční pár Jana Chochlovová, Sergej Novickij poprvé v kariéře triumfoval na mistrovství Evropy v krasobruslení. Obhájci bronzových medailí ovládli na šampionátu v Helsinkách po povinných a originálních i volné tance a s jasným náskokem více než deseti bodů vyhráli před italským párem Federica Faiellaová, Massimo Scali.

Článek

Čeští reprezentanti Kamila Hájková a David Vincour skončili při své čtvrté účasti stejně jako loni a předloni sedmnáctí.

Chochlovová s Novickým využili toho, že v Helsinkách nestartovali největší favorité. Francouzští mistři světa Isabelle Delobelová a Olivier Schoenfelder kvůli zranění na šampionát vůbec nepřijeli a obhájci evropského titulu Oksana Domninová s Maximem Šabalinem ve středu odstoupili kvůli partnerově bolavému kolenu.

I díky tomu po triumfech v obou předchozích disciplínách šli do volných jízd s pětibodovým náskokem, který díky novému osobnímu rekordu zdvojnásobili. Pátek totiž příliš nevyšel Faiellaové se Scalim, kteří zajeli až čtvrtou nejlepší jízdu. V součtu tří disciplín jim to přesto stačilo na druhé místo. Britský pár Sinead a John Kerrovy však na třetím místě zaostal o necelý bod.

Hájková s Vincourem těsně neudrželi průběžnou šestnáctou příčku, když se před ně díky větší technické náročnosti své jízdy dostali o 23 setin bodu Italové Pajardiová s Carusem. O dalších 36 setin bodu před nimi na patnáctém místě skončil rakouský pár s českou tanečnicí Barbora Silná, Dmitrij Matsjuk.

Mistrovství Evropy v krasobruslení:
Taneční páry: 1. Chochlovová, Novickij (Rus.) 196,91, 2. Faiellaová, Scali (It.) 186,17, 3. Kerrová, Kerr (Brit.) 185,20, 4. Pechalatová, Bourzat 184,84, 5. Cappelliniová, Lanotte (It.) 172,67, 6. Carronová, Jost (všichni Fr.) 168,03, ...17. Hájková, Vincour (ČR) 137,87.

Reklama