Hlavní obsah

Na post trenéra florbalistů je pět kandidátů, Skružný chybí

JINDŘICHŮV HRADEC

Trenér Zdeněk Skružný nebude pokračovat na lavičce českých florbalistů. Výkonný výbor České florbalové unie vybral pět kandidátů na post hlavního kouče národního týmu a dosavadní kouč mezi nimi není. Otevřená zůstává ale i možnost působení zahraničního trenéra. ČTK to sdělil prezident ČFbU Filip Šuman.

Foto: ČFBU

Florbalový trenér Zdeněk Skružný

Článek

Reprezentační komise bude jednat se současným koučem Tatranu Střešovice Petrem Ďarmekem, jeho asistentem Luďkem Benešem, Radkem Mrázkem z Vítkovic, Lukášem Procházkou z Chodova, který v listopadu dovedl Českou republiku ke stříbru na akademickém mistrovství světa, a také s kapitánem národního týmu z domácího šampionátu Radimem Cepkem. Ten v roli hrajícího kouče působí ve švýcarském celku Rychenberg Winterthur.

"Reprezentační komise s nimi teď bude jednat a zjišťovat jejich zájem," řekl Šuman.

Skružný u týmu působil 10 let 

Skružnému po prosincovém mistrovství světa v Ostravě a Praze, kde český tým skončil čtvrtý, skončila smlouva. Výkonný výbor se rozhodl pro změnu. "Celá diskuze se vedla hlavně o tom, že Zdeněk už je u týmu deset sezón," prohlásil Šuman na adresu kouče, který v roce 2004 na světovém šampionátu ve Švýcarsku dosáhl historického úspěchu ziskem stříbra.

Už Skružný měl při svém působení i asistenty ze zahraničí, nejdříve Švýcara Saschu Brendlera a pak Fina Pasiho Tilandera. Nyní zůstává jako jedna z možností angažování zahraničního kouče jako hlavního, ale tato varianta je méně pravděpodobná. "Je to především z finančních důvodů, protože by zahraniční trenér musel do Čech často cestovat. Jsou ale návrhy některých jmen a bude se o tom diskutovat paralelně s jednáním o pěti vybraných kandidátech," dodal Šuman.

Reklama