Hlavní obsah

Šampión Masters Křenek v sezóně prozatím neporažen

PRAHA

V neděli vyvrcholil v pražském Billiardcentru Černý Most druhý největší snookerový turnaj v české republice - Masters. Z triumfu se radoval zřejmě nejtalentovanější hráč u nás Lukáš Křenek. Lukáš, podobně jako Ronnie O´Sullivan v doma v Británii, se u nás těší mezi snookerovými fanoušky nemalé popularitě.

Článek

Ta pramení, stejně jako u anglické hvězdy, z obrovského talentu tohoto hráče a kontroverzní minulosti. Ačkoliv je Křenek dlouho součástí snookerového dění v České republice, vlnu zvýšeného zájmu o svou osobu vzbudil teprve před dvěma lety, kdy zahrál první century break, tedy 100 bodů za jeden pobyt u stolu, ve čtvrtfinále Mistrovství republiky. Bohužel pro něj byl tento výkon z oficiálních statistik vymazán pro pozdější pozitivní dopingový nález THC.

Lukášovi byla pozastavena sportovní činnost na čtyři měsíce, uložena finanční pokuta a odebrány body z oficiálního žebříčku. On se ale z tohoto přestupku dokázal poučit a podobných chyb se již nedopustil.

Naopak v této sezóně opět potvrzuje, proč jej mnozí označují za nejtalentovanějšího hráče u nás. Hned na prvním velkém turnaji sezóny, Classic, dokázal přehrát všechna velká jména v pavouku a dobýt titul.

Tento nevídaný kousek zopakoval i nyní na druhém největším turnaji České republiky - Masters, když se nejprve prokousal pavoukem a ve finále zdolal čínského hráče Sishuo Wanga v poměru 4-2, který se ve druhém framu utkání blýskl 77 body v breaku, což je čtvrtý nejvyšší náběh v historii snookeru u nás.

Lukáš Křenek tak zůstal v této sezóně doposud neporaženým hráčem. Uvidíme, zda-li dosáhne na stupínek nejvyšší i na posledním a zároveň našem největším turnaji - Mistrovství České republiky. Kvalifikace tohoto podniku se bude konat v termínech 14.-15. března a 21.-22. března 2009 a hlavní část 30. března - 5. dubna 2009.

Reklama