Hlavní obsah

VIDEO: Příprava dráhy na adrenalinový závod bruslařů je v plném proudu

PRAHA

Pět dní potřebují organizátoři na přípravu koryta s dvaceticentimetrovou vrstvou ledu pro adrenalinový závod Red Bull Crashed Ice, který se uskuteční v sobotu v Praze na Vyšehradě. Za tuto dobu spotřebují 200 metrů krychlových vody pro vytvoření ledové plochy o celkové ploše 2000 metrů čtverečních.

Článek

Pro závodníky bude připravena 365 metrů dlouhá trať se startovní rampou a počátečním sklonem 30 stupňů. Její průměrná šířka je pět metrů, v nejužším místě se závodníci musí vejít do tří metrů.

Celkové převýšení trati pro odvážlivce je 36 metrů, přičemž ztížena bude dvanácti dřevěnými překážkami, nejčastěji skoky. "Samotná tvorba ledu začala již v pondělí, kompletně hotový by pak měl být ve čtvrtek večer," řekl dnes ČTK jeden z organizátorů akce Ivan Krákora.

Pořadatelé přichystali pro diváky i několik vložených exhibičních závodů. Sjezd v ledovém korytě by si měli vyzkoušet například hokejisté Martin Straka, Petr Nedvěd a Richard Žemlička. Mezi celebritami mají závodit Dominik Hašek či Aleš Valenta, na startu nebude chybět ani čtveřice žen.

Reklama