Hlavní obsah

VIDEO: České olympioniky oblékne firma Alpine Pro

PRAHA

Český olympijský tým má nového partnera v oblasti sportovního oblečení. Stala se jím česká firma Alpine Pro, která bude olympioniky oblékat po dobu čtyř let. "Jsem velmi potěšen, že naše reprezentanty bude oblékat česká společnost. Alpine Pro nabídne špičkové vybavení také našim fanouškům," uvedl předseda ČOV Milan Jirásek.

Foto: Event Concept

Kateřina Neumannová a předseda ČOV Milan Jirásek (druhý zleva) u ledového stolu

Článek

Novým oficiálním dodavatelem oblečení pro české olympioniky se ve středu stala společnost Alpine Pro. Během následujících čtyř let bude oblékat nejen české sportovce ale také i fanoušky. "Jsem velmi potěšen, že naše olympioniky bude oblékat právě česká společnost. Alpine Pro nabídne špičkové vybavení také fanouškům," uvedl předseda ČOV Milan Jirásek.

Na kolekci se budou podílet také sportovci

"Je nám ctí být součástí dění kolem olympiády, jsme velmi rádi, že přispějeme k zázemí pro Český olympijský tým," řekl člen představenstva Alpine Pro Václav Hrbek. Připravy kolekce pro Zimní olympijské hry ve Vancouveru už začaly. Na vývoji se bude podílet také odborná komise složená z českých sportovců.

Kateřina Neumannová a předseda ČOV Milan Jirásek (druhý zleva) u ledového stolufoto: Event Concept

Olympijská vítězka v běhu na lyžích Kateřina Neumannová, skifař Ondřej Synek, krasobruslař Tomáš Verner a parkurová jezdkyně Natálie Roučková se sejdou již tento měsíc a spolu s hlavní designérkou Alpine Pro Lucií Kuříkovou budou diskutovat nad jednotlivými návrhy. Poprvé v historii českého olympismu tak vznikne speciální kolekce připravovaná na míru pouze pro olympioniky.

Adidas skončil po 37 letech

Alpine Pro dodá sportovcům jak tréninkové a reprezentační oblečení, tak vybavení pro volný čas, které bude reflektovat potřeby jednotlivých sportovních odvětví. Navíc oblečení s pěti kruhy si budou moci už na podzim koupit i fanoušci.

Už loni v prosinci oznámila firma Adidas, že po 37 letech končí s ČOV spolupráci. "Adidas je jednou z největších firem na světě. Kromě našich reprezentantů oblékal i několik dalších týmů. My jsme si tak modely mohli vybírat až mezi posledními," přiznal Jiří Kejval, místopředseda ČOV pro ekonomiku a marketing. "Alpine Pro má od počátku ke všemu velmi pozitivní přístup," dodal Kejval.

Reklama

Související témata:
Alpine Pro