Hlavní obsah

Sáblíkové zkomplikovalo trénink stěhování

PRAHA

Již o nadcházejícím víkendu bude česká rychlobruslařka Martina Sáblíková bojovat o další úspěch na mistrovství světa ve víceboji v norském Hamaru. "Do závodu půjdu bez zvláštních ambicí. Dvakrát jsem byla ve víceboji pátá na světě, když obhájím tuhle pozici, budu spokojená. Na pětistovce nečekám nic velkého, ta mi prostě nejde. Leda, že by ji jel někdo za mne," řekla s úsměvem Martina Sáblíková.

Článek

Po úspěšném minulém víkendu, kdy v rámci Světového poháru vyhrála na tří kilometrové trati a poté spolu s Andreou Jirků a Karolínou Erbanovou i stíhací závod družstev, se Martina Sáblíková přesunula do norského Hamaru. Zde se o nadcházejícím víkendu zúčastní mistrovství světa ve víceboji.

Než mohla ale začít s tréninkem, musela vyřešit ještě jednu nečekanou komplikaci, když na jednu noc měnila narychlo hotel. „Zkomplikovalo nám to trénink, protože jsme se museli stěhovat v době, kdy už jsme měli kroužit na oválu,“ konstatoval trenér Petr Novák.

Bude obhajovat páté místo

Minulý víkend se nejúspěšnější česká rychlobruslařka potýkala s bolavými třísly. „Třísla by už měla být v pořádku, ale potřebuji je naplno zatížit. Do závodu půjdu bez zvláštních ambicí. Dvakrát jsem byla ve víceboji pátá na světě, když obhájím tuhle pozici, budu spokojená,“ přiznala Martina Sáblíková. „Na pětistovce nečekám nic velkého, ta mi prostě nejde. Leda, že by ji jel někdo za mne,“ vyprávěla s úsměvem trojnásobná mistryně světa.

V sobotu je na programu pětistovka a tři kilometry, v neděli se pojede patnáct set metrů a pět kilometrů. „Pro nás budou podstatné výkony na tři a pět kilometrů. Potřebujeme hlavně trénovat, žádnou speciální přípravu jsme neabsolvovali. Bral bych umístění mezi stupni vítězů a osmou příčkou,“ dodal kouč.

Reklama