Hlavní obsah

Badmintonisty čeká duel Čechy - Morava, hrát bude i Koukal

Praha

Kompletní česká reprezentace se představí v badmintonovém exhibičním dvojutkání Čechy - Morava. První díl akce se uskuteční ve středu 17. června v Brně a o den později v Českém Krumlově. Na kurtu by se měl představit jako hrající trenér moravského výběru účastník tří olympiád Petr Koukal, který ukončil kariéru v roce 2016 po hrách v Riu de Janeiro.

Foto: archiv Petra Koukala

Petr Koukal se na akci představí jako trenér i jako hráč

Článek

Při akci badmintonisté vyzkouší nový extraligový model, kterým se bude hrát od příští sezony. Místo osmi zápasů se bude hrát na sedm utkání a mění se i počítání - na tři vítězné sety do 11 bodů.

"Nový model má za cíl zatraktivnit soutěž pro diváky i média a věřím, že se to povede," uvedl předseda trenérsko-metodické komise Josef Rubáš na webu badmintonového svazu. Reprezentanti si zahrají poprvé od března, na turnaji by se měli po koronavirové pauze vrátit až v září.

V týmu Moravy se představí Milan Ludík a Adam Mendrek, kteří usilují o start na olympijských hrách v Tokiu, i nejlepší dvě české hráčky Tereza Švábíková a Kateřina Tomalová. Za český výběr nastoupí úřadující mistr republiky Jan Louda, šestnáctinásobná česká šampionka Alžběta Bášová či nejlepší tuzemští deblisté Jaromír Janáček a Tomáš Švejda.

Reklama

Související témata: