Hlavní obsah

Ospalý je posedmé Triatlonistou roku

PRAHA

Filip Ospalý byl už posedmé vyhlášen nejlepším českým triatlonistou roku. V 16. ročníku ankety zvítězil dvacátý muž z olympijských her v Pekingu před domácí jedničkou na dlouhých tratích Petrem Vabrouškem.

Foto: archiv

Triatlonista Filip Ospalý

Článek

"Jsem hodně překvapený, nečekal jsem to," řekl ČTK Ospalý, který se dnešního slavnostního vyhlášení v Praze kvůli nemoci nezúčastnil. Sám favorizoval kolegyni z týmu Ekol Brno Radku Vodičkovou, která skončila třetí.

"Když se dívám na výsledky za celou sezonu, tak je nejlepší závodnicí ona. Potvrdily to i výsledky o nejlepšího sportovce v Brně, kde skončila druhá a já šestý. Pro odborníky a ty co hlasovali, jsou asi olympijské hry stěžejní, i když já tam neuspěl. Dvacáté místo jinak hodnotit nejde," uvedl Ospalý. Vodičková v Pekingu nestartovala, přesto v anketě odsunula na čtvrté místo olympioničku Vendulu Frintovou.

Objevem roku je Vojtěch Dědek, který závodí na olympijských tratích. Nejlepším trenérem se v hlasování 50 zástupců klubů, novinářů a legend českého triatlonu stal Harry Hudák. Akcí roku byl vyhlášen závod Ekol Superprestige v Brně.

Reklama