Hlavní obsah

Bonds před procesem prohlásil, že je nevinný

SAN FRANCISCO

Slavný baseballista Barry Bonds popřel, že by lhal vyšetřovatelům o údajném užívání zakázaných steroidů. Homerunový král ve čtvrtek v San Francisku s tvrzením o své nevině vystoupil před soudem, jenž se bude jeho případem zabývat od 2. března.

Článek

Čtyřiačtyřicetiletý Bonds čelí deseti bodům žaloby. Pokud by byl uznán vinným, hrozil by mu trest v rozptylu podmínky a dvouletého pobytu za mřížemi.

Do začátku procesu budou právníci obou táborů jednat o tom, jaké důkazní materiály budou moci být využity. Soud má k dispozici stovky stránek dokumentů, jež zahrnují pozitivní dopingové testy, které vyšetřovatelé připisují Bondsovi, a přepisy nahraných rozhovorů, v nichž se v souvislosti se slavným baseballistou o užívání zakázaných látek hovoří.

Autor 762 homerunů, jenž je po vypršení smlouvy se San Franciskem od konce minulé sezony bez angažmá, byl od počátku jednou z osobností zapletenou do dopingového skandálu kolem laboratoře BALCO. V minulých letech čelil ze strany médií i fanoušků mnoha narážkám na svou účast v aféře, užívání steroidů ale vždy popíral.

Reklama