Hlavní obsah

Softbalová extraliga mužů začala třiceti homeruny

Praha

Třicet homerunů odpálili softbalisté o prvním extraligovém víkendu. Neporaženi se čtyřmi výhrami na kontě ze zápasů vyšli předloňští šampioni z pražského Tempa a v minulé sezoně překvapivě stříbrní břeclavští Locos.

Foto: Foto: Czech Softbal

Třicet homerunů odpálili softbalisté o prvním extraligovém víkendu (ilustrační foto)

Článek

V dresu Tempa zářil nadhazovač Marek Joska. Odházel vítězně všechny čtyři duely, v sobotu proti Joudrs navíc odpálil grandslam, homerun při plně obsazených metách. V neděli svým nadhozem dvakrát zastavil obhájce titulu z Ledenic. Dva homeruny si v dresu Tempa připsal "nestárnoucí" devětatřicetiletý Petr Vácha.

Břeclav zvládla duely s nováčky soutěže - hladce porazila Hladové Hrochy Havlíčkův Brod a poradila si i s Jourds. Před zápasem s Hrochy hráči Locos poklekli a gestem připomněli smrt George Floyda, jež vyvolala protesty v USA i Evropě. "Byl to kolektivní nápad. Chtěli jsme se touto formou vyjádřit proti rasismu a utlačování lidí," uvedl kouč Dušan Borbély v tiskové zprávě.

Extraliga začala kvůli opatřením proti koronaviru s dvouměsíčním zpožděním. Soutěž mužů pokračuje o nadcházejícím víkendu, do hry se zapojí rovněž ženy.

Reklama