Hlavní obsah

Slavný baseballista Alex Rodriguez prý v minulosti dopoval

NEW YORK

Nejlépe placený baseballista světa Alex Rodriguez čelí obvinění z dopingu. Podle magazínu Sports Illustrated měl pálkař New Yorku Yankees v roce 2003 pozitivní test na steroidy. Magazín cituje čtyři nejmenované zdroje, podle kterých testy u Rodrigueze během jeho působení v Texas Rangers odhalily užívání primobolanu a testosteronu.

Foto: newyork.yankees.mlb.com

Baseballista New York Yankees Alex Rodriguez

Článek

Pálkař má být jedním ze 104 baseballistů, kteří měli pozitivní nálezy na zakázané látky během rozsáhlých testů, jež vedení MLB provedlo anonymně zhruba dvěma tisícům hráčů, aby zjistilo, jestli je nutné přitvrdit v boji s dopingem.

Výsledky Rodriguezových testů mají v držení státní vyšetřovatelé, kteří je zabavili v roce 2004 při vyšetřování spojení deseti baseballistů s dopingovou laboratoří BALCO. Proti slavnému hráči je však možná nebudou moci použít. Hráčská unie se s nimi soudí, protože podle ní měli povolení odnést si z laboratoře v Long Beach pouze výsledky testů deseti podezřelých baseballistů, mezi kterými Rodriguezovo jméno nefiguruje.

Kromě nejlépe placeného hráče MLB, který bude díky smlouvě z prosince 2007 deset let vydělávat 27,5 miliónu dolarů ročně, je podezřelý z užívání steroidů další slavný pálkař Barry Bonds. Čtyřiačtyřicetiletý baseballista navíc čelí obvinění, že během vyšetřování svého spojení s laboratoří BALCO lhal o užívání steroidů. Pokud by byl shledán vinným, hrozí mu až dva roky vězení.

Reklama