Hlavní obsah

Sáblíková odmítla milióny

PRAHA

Nejvšestrannější rychlobruslařka světa Martina Sáblíková mohla na ZOH 2010 ve Vancouveru startovat za Kazachstán nebo jinou zemi. Lukrativní nabídky, údajně o desítky miliónů přesahující výdělky v Česku, však s trenérem Petrem Novákem odmítli.

Článek

„Skutečně jsme jednali a zvažovali, nabídek bylo hodně. Ta nejzajímavější přišla z Kazachstánu. V rychlobruslení není nic neobvyklého, že se nejlepší závodníci přetahují, my jsme se však rozhodli zůstat doma s vírou, že se tu podmínky zlepší, včetně slibované haly,“ řekl Petr Novák.

Odmítnutí nabídek padlo už před mistrovstvím světa v norském Hamaru, kde minulý týden Sáblíková získala v rychlobruslení nejvíce ceněný vícebojařský titul. „Už v Hamaru bychom nesměli startovat za Česko. Z Kazachstánu nám nabídli i rychlé vyřízení občanství a pro nás nepředstavitelné peníze. Teď už je to ale z hlediska olympiády pasé. Pojedeme za Česko. A rádi, pro naše fanoušky, kterých přibývá,“ zdůraznil Novák.

Stejně jako například lyžařskému kouči Petrovi Záhrobskému se mu nelíbí, že z peněz, které do sportu jdou, se ke sportovcům dostane jen minimum.

Reklama