Hlavní obsah

Mark Selby bezpečně postoupil do druhého kola Welsh Open

Adam KubínSport.cz

Aktér druhé snookerové exhibice Bitva Králů v Praze vstoupil do letošního ročníku bodovaného turnaje Welsh Open, ve kterém obhajuje titul šampióna z loňského roku, pohodovým vítězstvím v prvním kole nad Paulem Daviesem 5-0.

Foto: e-snooker.cz

Mark Selby

Článek

Úvodním framem se sice oba hráči doslova protrápili, ale i přesto patřil aktuální světové čtyřce Selbymu. Break 79 bodů jej posunul do vedení 2-0 a první část utkání zakončil excelentním náběhem 126 bodů na vedení již 4-0.

Po patnáctiminutové přestávce Šašek z Leicesteru, jak se Selbymu přezdívá, dokončil načatou práci náběhem 73 bodů na 5-0 a postup do dalšího kola. Zajímavostí je, že zápas trval pouhých 72 minut, což je doposud nejméně ze všech odehraných v hlavní části turnaje.

Letošní Welsh Open má letos také svá překvapení, kde největším je David Gilbert. Ten se nejprve postaral o šok v předkole hlavní části, ze kterého vyřadil bývalého mistra světa Marka Williamse 5-1. Na tento úspěch dokázal navázat i v kole prvním, kde na jeho tágu skončil Joe Perry, a to po rozhodujícím framu 5-4.

Světová třiašedesátka porazila legendu

O druhé překvapení se postaral Martin Gould, krupiér na poloviční úvazek a aktuální světová 63. Gould totiž v prvním kole porazil sedminásobného mistra světa a legendu snookeru Stephena Hendryho 5-3.

Výhru musel Gould stvrdit potopením poslední černé koule. "Srdce mi bušilo o sto šest a na mě byste nenašli jedinou část těla, která by se neklepala. Dokud jsem ji netrefil, měl jsem za to že určitě půjde do čelistí a vyklepe se. Jakmile zapadla do kapsy, bylo mi fantasticky," řekl poté Gould.

Ryan Day se stal čtvrtým Velšanem, který skončil v prvním kole. V něm nestačil na Michaela Judge v poměru 3-5. Ali Carter porazil další snookerovou legendu, několikanásobného finalistu Mistrovství světa Jimmy Whitea 5-1, Shaun Murphy Barry Pinchese 5-3, Stephen Maguire Iana Preece 5-0, Graeme Dott Mikea Dunna 5-3 a Joe Swail Marka Allena taktéž 5-3.

Raketa se utká se Stevem Davisem

První kolo bude pokračovat ve středu. Představí se v něm John Higgins proti Dominicu Daleovi, Ding Junhui proti Matthew Stevensovi, Marco Fu proti Fergalovi O´Brienovi, světová jednička a mistr světa Ronnie O´Sullivan proti Steveu Davisovi, Neil Robertson proti Jamie Burnettovi, Mark King proti Davu Haroldovi.

Večer se poté odehrají první zápasy kola druhého, a to obhajující šampion Mark Selby proti Daveu Gilbertovi a Joe Swail proti Martinu Gouldovi.

Reklama