Hlavní obsah

Titulový souboj boxera Konečného se z Prahy přesunul do Německa

Nikoliv v Praze, jak se původně plánovalo, ale v Brandenburgu nedaleko Berlína nastoupí nakonec přední český profesionální boxer Lukáš Konečný 28. března k souboji o titul mistra Evropské unie (EBU-EU) superwelterové váhové kategorie do 69,8 kg proti Jimmymu Colasovi z Francie. Manažer Konečného se rozhodl zápas přesunou proto, že žádná česká televizní stanice neprojevila dostatečný zájem o přímý přenos duelu.

Článek

"Samozřejmě mě to hodně mrzí, protože jsem se v tomto těžkém střetnutí chtěl představit před domácím publikem, které mě dokáže vyhecovat k lepšímu výkonu. Bohužel k tomu nedojde," uvedl Konečný na svých oficiálních internetových stránkách.

Spolu se změnou dějiště zápasu došlo i k posunu termínu, podle původního plánu se měl český boxer představit v ringu až 31. března. Místo některé z českých stanic nakonec bude Konečného titulový zápas přenášet stanice DSF. "Naše televize si spíše představují, že za přenosy zaplatí pořadatel, než že by ony platily za zápas," litoval dvojnásobný bronzový medailista z amatérského mistrovství světa.

Brněnský rodák se o titul mistra Evropské unie již jednou utkal, v září 2004 jej prohrál v Madridu se Španělem Rubénem Varónem. Tentokráte by mu souboj s Colasem měl pomoci vybojovat si zpět možnost utkat se o některý z cennějších pásů a případně si zajistit právo odvetného souboje s Ukrajincem Sergejem Dzinzirukem, jenž jej loni v dubnu v kontroverzním souboji o titul organizce WBO porazil.

"Dzinziruk mi sice slíbil odvetu, stejně jako jeho stáj Universum, teď se jí však vyhýbá jak čert kříži. Proto jsme museli stanovit nový plán pro zápasy. Jako první je tedy v cestě Colas, v případě výhry bych měl titul obhajovat nejspíše proti Francouzovi Canclauxovi," nastínil Konečný své další plány, které by následně měly vést k odvetnému souboji s Michelem Piccirillem z Itálie o titul IBO. "Jsou to celkem ucházející plány, které se samozřejmě uskuteční jen když budu vyhrávat," dodal třicetiletý boxer.

Reklama