Hlavní obsah

Celek baseballové MLB Cleveland podepsal smlouvu s českým hráčem

GOODYEAR

Za baseballový klub zámořské MLB Cleveland Indians by mohl v budoucnu nastupovat český chytač Martin Červenka. Celek z Ohia se šestnáctiletým hráčem pražské Kotlářky v sobotu podepsal smlouvu pro nižší soutěže.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Podle agentury AP objevil Červenku v evropské akademii MLB v Itálii skaut Indians Peter Gahan. Podle asistenta generálního manažera Johna Mirabelliho bude Červenka kvůli škole ještě tři roky hrát v české extralize a během volna se bude hlásit v tréninkovém centru pro mladé hráče Clevelandu, v létě pak chtějí Indians českého baseballistu poslat hrát do Austrálie.

"Ještě bude nějaký čas trvat, než se k nám připojí," řekl Mirabelli agentuře AP. "Nejspíš za ním pošleme pár našich osobních trenérů, aby s ním pracovali. Je to hráč pro budoucnost. Máme pocit, že se vyplatí vychovat si hráče jako je on. Je sice mladý, ale líbí se mi jeho hrubá fyzická síla," dodal.

Zámořská MLB otevřela evropskou akademii pro hráče mezi 15 a 19 lety před třemi roky. Trénují v ní mladí baseballisté ze 13 evropských a čtyř afrických zemí.

Prvním Čechem, který podepsal smlouvu s celkem MLB, se stal před lety Pavel Budský, jenž se se dohodl na kontraktu s Montrealem Expos (dnes Washington Nationals) a později s Kansas City Royals.

Reklama

Související témata: