Hlavní obsah

Český tým vystřílel na ME deset medailí

PRAHA

Celkem deset medailí (1–3–6) vybojovali o víkendu čeští reprezentanti na mistrovství Evropy ve střelbě ze vzduchových zbraní v pražské O2 Areně.

Článek

Sobotní medailovou exhibici české reprezentace odstartovala Lenka Marušková, která se probojovala do finále v olympijské pistoli. Ve finále se z páté pozice dostala na třetí příčku. Juniorka Michaela Musilová ve stejné disciplíně bojovala o třetí zlato v řadě. Do finála šla jako první, ale nakonec ji dvě osmičky málem připravily o medaili. Vše rozhodla rána 10,8 b. „Jsem spokojená. Mám problém s levou lopatkou, kde mě loupne pokaždé, když pokládám ruku,“ říkala česká pistolářská naděje Musilová.

Při neúčasti těhotné Emmons ležela tíha v olympijské pušce na Pavle Kalné. Zvládla perfektně kvalifikaci a ve finále se rozstřelovala o bronz se Srbkou Arsovičovou. Porazila ji o 0,3 bodu. Sýkorová se Šostkovou nepředvedly, co umějí.

Drama ze závodu na běžící terč udělal Bedřich Jonáš. Po základní části se z rozstřelu dostal do elitní čtyřky. V medailovém souboji se jako čtvrtý střetl v boji o finále s Rusem Stěpanovem, nejlepším mužem po kvalifikaci. S ním prohrál 5:6. Čekal ho duel o bronz s mnohonásobným mistrem světa Rusem Blinovem. I když v závěru stáhl dvoubodovou ztrátu, poslední ránu měl o 0,4 bodu horší a skončil bez medaile. „Bylo to o kousek. Jsem rád, že jsem tady neudělal ostudu,“ vyprávěl smutný Jonáš.

V neděli pomohl družstvu k dalšímu bronzu, ale sám o stupně vítězů přišel v rozstřelu. Náladu mu zlepšily dva bronzy, které na běžícím terči vybojoval s Janušem a Lososem v závodu družstev. Stříbro získal v sobotu junior Josef Nikl. Další medaili do sbírky přidalo družstvo juniorek v pušce.

Medailovou kolekci v neděli završili na deset a zároveň vylepšili zlatem junioři Jindřich Dubový, Martin Pecháček a David Malúšek v pistoli, přičemž prvně jmenovaný přidal ještě bronz, a dal si tak hezký dárek k pondělním šestnáctinám.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články