Hlavní obsah

Krasobruslař Březina získal na juniorském MS stříbro

SOFIA

Osmnáctiletý krasobruslař Michal Březina získal na juniorském mistrovství světa stříbrnou medaili a stal se prvním českým medailistou v historii šampionátu. Zlato v Sofii obhájil Američan Adam Rippon.

Článek

Březina byl po krátkém programu druhý o pět bodů za Ripponem. Ve čtvrteční volné jízdě svou pozici uhájil a nakonec za obhájcem titulu zaostal o 17 bodů. Bronz získal Artěm Grigorjev z Ruska, druhý český reprezentant v soutěži, teprve čtrnáctiletý Petr Coufal obsadil 20. pozici.

Březina vylepšil loňské páté místo díky osobním rekordům v krátkém programu i volné jízdě. Svůj talent prokázal také na nedávném mistrovství Evropy dospělých, kde obsadil desátou příčku.

Na juniorském MS nedokázal v minulosti získat medaili ani nejlepší český krasobruslař posledních let a loňský evropský šampion Tomáš Verner. Za československé éry se to podařilo jen stříbrné sportovní dvojici Jana Blahová, Luděk Feňo v roce 1978.

Juniorské MS v krasobruslení v Sofii:
Junioři - konečné pořadí:
1. Rippon (USA) 222,00, 2. Březina (ČR) 204,88, 3. Grigorjev (Rus.) 184,40, ...20. Coufal (ČR) 143,45.
Taneční páry - po originálním tanci:
1. Chocková, Zuerlein 90,44, 2. Hubbelová, Hubbell (všichni USA) 84,83, 3. Rjazanovová, Guerreiro (Rus.) 82,82, ...8. Myslivečková, Novák (ČR) 76,98.

Reklama