Hlavní obsah

Snookerové exhibice lákají diváky, a tak budou v Česku pokračovat

Profesionální snookerové exhibice se těší v Česku nečekanému zájmu, a tak se domácí publikum letos dočká zřejmě až tří dalších zápasů. Už na začátku března přijede do Prahy bývalý mistr světa Peter Ebdon, jemuž se postaví mladá naděje a vítěz Welsh Open Mark Selby. Seriál exhibicí Battle of the Kings se přesune z holešovické Tesla Arény do florbalové haly na Podvinném mlýně.

Článek

"V Holešovicích byl velký problém s chladem, protože ten led byl prostě cítit," řekl dnes ČTK promotér Adam Kubín. Do prodeje půjde na 1200 vstupenek, výhodou by měl být i mnohem strmější sklon tribun. Rozpočet akce se prý vinou hospodářské recese pohybuje jen v řádu stovek tisíců korun.

Předchozí díly exhibice navnadily organizátory i samotné hráče. "Všem je zřejmé, že Česko je země s velkým potenciálem pro snooker, najednou sem chtějí jezdit. Navíc na snooker na vyspělých trzích trochu dolehla hospodářská krize, o to větší zájem hráčů o podobné akce registrujeme," řekl promotér.

Zatímco v Anglii od hráčů prý očekávají standardní dlouhé náběhy, v Česku je prostor se bavit. "Za poslední léta tu snooker jde hodně nahoru, hráčů přibylo skoro trojnásobně a závodně ho teď hraje okolo 200 lidí," uvedl Kubín.

V pátek 6. března se v Praze představí hodně různorodý pár. "Přijede 'barvoslepé psycho' Peter Ebdon. Skutečně už se musel několikrát zeptat, plete si červenou a hnědou. Měl své nejlepší období v polovině 90. let, teď se potýká trochu s výkonností," řekl Kubín na adresu devátého hráče světového žebříčku.

"Proti němu se postaví Mark Selby, mladíček, který pochopil priority současného snookeru a je mu jasné, že se snookerem je potřeba něco dělat. Proto sem jede s chutí," dodal promotér. Exhibiční program začíná v 19:00, lístky v cenách od 350 korun už jsou v prodeji.

Reklama