Hlavní obsah

Kotlářka vede baseballovou extraligu, brněnské derby pro Techniku

Praha
Aktualizováno

Čtvrté kolo baseballové extraligy pokračovalo třemi zápasy. SaBaT v pražském derby podlehl Kotlářce 9:12, vítězové vedou tabulku. Draci Brno porazili Olympii Blansko 11:0, Hroši pak v brněnském derby podlehli Technice 7:11. Další plánované duely Eagles Praha - Třebíč Nuclears a Tempo Praha - Arrows Ostrava se vinou deštivého počasí a nezpůsobilého terénu neodehrály.

Foto: baseball.cz

Mám! Nebo nemám...? Michal Müller (SaBaT Praha) v akci.

Článek

Sobotní program otevřel duel Draků Brno, kteří přivítali na svém hřišti Olympii Blansko. Poprvé v sezoně se v roli startujícího nadhazovače objevil v brněnském dresu Filip Čapka a právě výkon mládežnického reprezentanta položil základ výhře Draků. Čapka za pět směn nedovolil Blansku ani jeden úspěšný odpal. Naopak útok Draků se proti blanenským nadhazovačům prosazoval hned od první směny a postupně přidával bod po bodu.

Tahouny v ofenzivě byli tříhitoví Arnošt Dubový a Filip Moštěk. Blansko nenašlo na brněnský celek žádnou protizbraň a Draci tak zaslouženě vítězí 11:0. „Házelo se mi dobře a jsem rád, že jsme vyhráli. Škoda, že jsme přišli o no-hitter v posledním inningu" hodnotí výkon Filip Čapka.

Pražské derby bylo k vidění v Troji, kde domácí SaBaT hostil lídra tabulky z Kotlářky. Začátek zápasu patřil týmu z Markéty, který využil nepřesných nadhozů startéra SaBaTu Matěje Hejtmánka, obsadil první a druhou metu a následně bomber Jakub Sládek odpálil daleký homerun do pravého pole. Na 4:0 pro hosty zvýšil svým doběhem Tomáš Kovala. Druhou útočnou smršť si Kotlářka připravila v páté směně. Série hitů spojená s metami zdarma dostala výsledek po páté směně do pro SaBaT hrozivé podoby 0:12.

Druhá polovina zápasu však patřila extraligovému nováčkovi, na střídající nadhazovače Kotlářky zaznamenali hráči SaBaTu mj. dvě tříbodové směny a závěr zápasu se dramatizoval. V dohrávce posledního inningu SaBaT s jedním outem naplnil mety, ale na obrat to však nestačilo a skóre se zastavilo na výsledku 12:9 ve prospěch Kotlářky.

Drtivý závěr Techniky

Tabulkový šlágr kola se odehrál v areálu U Hrocha, kde se utkal čtvrtý s pátým celkem průběžné tabulky, čili Hroši Brno proti městskému rivalovi Technice. Vstup do duelu zvládla lépe Technika, která hned v první směně odskočila na 0:2. Domácí zaveleli k obratu v dohrávce třetí směny, kdy otočili skóre na 3:2. Hroši se však z vedení neradovali příliš dlouho. Technika se opět ujala vedení díky dvoubodovému homerunu Vojtěcha Pomazala. Hroši však srovnali vzápětí, kdy po odpalech do vnitřního pole a zaváhání obrany Techniky vyrovnal na 4:4 Dan Ondroušek.

Do šesté směny střídala Technika nadhazovače a na kopec se postavil Daniel Just. Toho pálkaři domácích přivítali třemi body a zdálo se, že si Hroši kráčí pro pátou výhru v sezoně. Tým z Kraví Hory ovšem nesložil zbraně a v deváté směně předvedl nevídaný obrat. Šest bodů v poslední směně sebralo Hrochům naděje na výhru a Technika tak oslavila výhru 11:7.

Baseballová extraliga:
Draci Brno - Olympia Blansko 11:0
Hroši Brno - Technika Brno 7:11
SaBaT Praha - Kotlářka Praha 9:12
Eagles Praha - Nuclears Třebíč odloženo
Tempo Praha - Arrows Ostrava odloženo
Tabulka:
1.Kotlářka Praha76185,7
2.Eagles Praha65183,3
3.Arrows Ostrava75271,4
Technika Brno75271,4
5.Draci Brno85362,5
6.Hroši Brno74357,1
7.Tempo Praha72528,6
8.Nuclears Třebíč61516,7
9.SaBaT Praha71614,3
10.Olympia Blansko81712,5

Reklama