Hlavní obsah

Ruské moderní gymnastky ovládly první závod Grand Prix v Moskvě

MOSKVA

V úvodním závodě seriálu Grand Prix moderních gymnastek v Moskvě zvítězila suverénně olympijská šampiónka Jevgenija Kanajevová z Ruska, která vedle prvenství ve víceboji ovládla i všechna finálová cvičení. Jediná česká zástupkyně Monika Míčková skončila ve víceboji na 19. místě a do žádného finále se neprobojovala. Druhý závod Grand Prix se uskuteční 14. a 15. března v Brně.

Článek

Ruské závodnice obsadily v domácím prostředí ve víceboji první čtyři místa. Druhá skončila se ztrátou dvou bodů Věra Sesinová a třetí byla Olga Kapranovová. První letošní závod se uskutečnil podle nových pravidel, která zvýhodňují technickou obtížnost sestav a také kladou větší důraz na spojení hudby se cvičením. O překvapení se postarala mladá Bulharka Melitina Staniutová, která se ve finálových cvičeních dostala třikrát na stupně vítězů.

Trenérka českých moderních gymnastek Zdena Schinzelová byla s 19. místem Míčkové relativně spokojená. "Cvičení podle nových pravidel je velmi obtížné. Zatím se změnami stále bojujeme. Míčková zvládla svoje vystoupení dobře. Doplatila pouze na chyby při cvičení s míčem," řekla Schinzelová.

Reklama

Související témata: