Hlavní obsah

Na Grand Prix do Brna přijede olympijská vítězka Kanajevová

PRAHA

Olympijská šampionka Jevgenija Kanajevová bude největší hvězdou závodu Grand Prix v moderní gymnastice v Brně, který se uskuteční 14. a 15. března. Ruský tým do moravské metropole přijede i s dalšími dvěma velkými osobnostmi, mistryní světa ve víceboji z roku 2005 Olgou Kapranovovou a Věrou Sesinovou, která skončila druhá ve víceboji na předloňském MS.

Článek

"Vidět Kanajevovou, která je přihlášena, bude pro všechny diváky a pro všechny fanoušky našeho sportu velký zážitek," komentovala přítomnost největší hvězdy současné moderní gymnastiky trenérka české reprezentace Zdena Schinzelová.

Na domácí půdě se z národního týmu představí Nela Radiměřská, Monika Míčková a Iva Mendlíková, které doplní Vendula Zámorská z pořádajícího GiTy Brno.

Všechny musely nacvičit sestavy podle nových pravidel, která byla zavedena letos v rámci začátku nového olympijského cyklu. "Nová pravidla jsou velice těžká. Jsou tam dány dohromady všechny trendy z poslední doby. Klade se velký důraz na soulad s hudbou a estetické, pohybové a emotivní vyjádření," řekla na dnešní tiskové konferenci Schinzelová.

Na začátku sezony nemají ještě gymnastky sestavy zažité, takže na prvním závodě Grand Prix v Moskvě byla k vidění spousta velkých chyb i od špičkových závodnic. S novými sestavami, na nichž pracuje od ledna, bojuje i úřadující mistryně republiky Radiměřská. "Je to úplně něco jiného. Bylo pro mě těžké se do těch sestav vcítit," uvedla.

Reklama

Související témata: