Hlavní obsah

Novotná by na závěr sezóny chtěla skončit na MS do 10. místa

VÍDEŇ

Druhý vrchol sezóny čeká od pátku do neděle rychlobruslařku na krátké dráze Kateřinu Novotnou. Stříbrná medailistka z evropského šampionátu ve vícebojích bude ve Vídni bojovat o co nejlepší umístění na mistrovství světa. Čtyřiadvacetiletá česká reprezentantka obsadila před rokem v Koreji čtrnácté místo, letos by se ráda umístila v elitní desítce.

Foto: Pavel Rycl

Česká rychlobruslařka Kateřina Novotná

Článek

"Bude ale záležet na tom, jestli se dostanu do některého finále. S body za účast tam je člověk za vodou," řekla Novotná. Cíl v podobě umístění do desátého místa si stanovila i v předešlých dvou letech, ani jednou se jí ho ale nepodařilo splnit.

Právě účast ve finálových jízdách na jednotlivých tratích je pro šestou ženu z olympijských her v Turíně na trati 500 metrů druhým cílem. "Myslím si, že mám šanci o finále bojovat. Kdyby se mi podařilo do některého se dostat, bylo by to super. Výhodou je, že jednotlivé tratě mám hodně vyrovnané, žádnou nepreferuju, ani se jí nebojím. Určitě bych chtěla jezdit semifinále," uvedla členka klubu z Benátek nad Jizerou.

Hodně bude podle Novotné záležet na tom, jaké soupeřky bude mít v jednotlivých rozjížďkách. Konkurence ve Vídni totiž bude hodně velká, větší než při Světových pohárech. "Ti nejlepší se soustředí právě na tento závod. Pro mě bylo vrcholem sezony mistrovství Evropy, kde jsem měla šance a podařilo se mi i získat medaili. Tohle je druhý vrchol sezony. Uvidíme, jak se projeví moje zlepšení z této sezony," řekla dvakrát čtvrtá rychlobruslařka z tohoto ročníku SP.

Právě čtvrté místo z posledního závodu SP v Drážďanech jí dodalo psychickou vzpruhu v závěru náročné sezony. "Už je cítit, že je konec sezony. Těším se na odpočinek. Psychicky i fyzicky to ale zvládnu. Trápí mě jen rýma, jako celou sezonu," pousmála se Novotná, která se po MS objeví zřejmě jen na konci března na domácím Czech open v Benátkách nad Jizerou.

Ve Vídni se vedle Novotné představí i dva muži - Vojtěch Loudín a Ondřej Suchý, což Novotná kvituje. "Je to příjemné. Při tréninku nejsem sama a plus je to i poté. Člověk tam není sám, jen s trenérem," uvedla svěřenkyně kouče Jindřicha Paříka, kterou do Vídně přijedou povzbudit i rodinní příslušníci a kamarádi. "Nějaká česká vlaječka snad v hledišti bude," těšila se Novotná.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články