Hlavní obsah

Showmani Ebdon se Selbym bavili snookerem v Praze

Tomáš FlieglSport.cz

Výjimečnou show s parádními strky, nečekanými situacemi i spoustou humoru zažila v pátek večer Arena Sparta v pražské Libni. V již druhé Bitvě králů změřili síly dva špičkoví hráči snookeru – Mark Selby a Peter Ebdon. Před pěti stovkami nadšených diváků se z vítězství radoval zkušenější Ebdon, který zvítězil 6:3 na sady.

Článek

První seznámení se světovým snookerem zažila Praha již loni v únoru, kdy se v hlavním městě představili John Higgins, Shaun Murphy, Svete Davis a Ryan Day. V listopadu pak do zavítal nejznámější hráč světa Ronnie O’Sullivan. Ten v první Bitvě králů prohrál s Australanem Neilem Robertsonem. V pátek se v Praze představil aktuálně čtvrtý hráč žebříčku Selby, ale z vítězství se radoval opět v žebříčku hůře postavený hráč – devítka Ebdon. O výsledek ovšem nešlo, oba showmani bavili publikum málo vídanými kousky.

Navenek spíše chladný a decentní Ebdon v jeden okamžik zahodil tágo a po jednom z famózních strků soupeře zhnuseně odešel do zákulisí. Samozřejmě jen na oko, po chvilce se mistr světa z roku 2002 jiným vchodem vrátil. Po jednom z framů si potřeboval odskočit a když se klusem vracel, překvapil publikum skokem na hrací stůl. Věc naprosto nevídaná, rodák z anglického Ketteringu si ale v šatně sundal boty, takže drahý stůl zůstal nepoznamenaný.

Profíci neměli proti divákům šanci

Ebdon si ve čtvrté sadě neodpustil hlasité povzbuzení "Come on", pro něž byl napomínán na mistrovství světa 2001. Zde pochopitelně problém nebyl, oba hráči se často z vydařených strků teatrálně radovali.

Pozadu nezůstal ani Selby, jemuž se přezdívá Šašek z Leicesteru. Pětadvacetiletý Brit zahrál jeden ze svých úderů z přistavené židle, další pak úspěšně zvládl jednou rukou. Když se Ebdonovi dařilo, Selby se v klidu uklidil od nasvíceného stolu a povídal si s opodál stojícím fotografem. Pohoda, jakou by na bodovaném turnaji těžko zažil...

Stejně jako na listopadové exhibici měli dva vylosovaní šťastlivci možnost si proti hvězdám světového snookeru zahrát exhibiční frame. A překvapivě oba zvítězili! Sice jim k tomu pomohla benevolence rozhodčích, výpomoc protihráčů i „mírná“ úprava výsledkové tabule, to ale nikomu v hale nevadilo...

Reklama