Hlavní obsah

Ebdonovi učaroval staroměstský orloj, se Selbym si pochvalovali vydařenou exhibici

PRAHA

Pohodový večer plný smíchu i kvalitního snookeru. Taková byla páteční již druhá Bitva králů, při níž propagovali snooker borci z elitní světové šestnáctky Mark Selby a Peter Ebdon. Z vítězství se radoval bývalý mistr světa Ebdon, o výsledek ale nešlo. Fanoušky bavili oba špičkoví hráči. „Vše skvěle klaplo, hodně jsme se zasmáli a diváci se bavili. Paráda,“ pochvalovali si oba po skončení v exkluzivním rozhovoru pro Sport.cz.

Článek

V Areně Sparta si pět stovek diváků při čtyřhodinové exhibici užívalo výjimečnou podívanou. „Vše šlo super, oba s Markem jsme si exhibici moc užili. Diváci se bavili, my předvedli několik dobrých potopení i vydařených jistot. Možná se všichni divili, že jsme hráli rychleji, než na turnaji. Fantastičtí diváci odcházeli domů spokojení, což je skvělé,“ byl spokojený Ebdon.

Osmatřicetiletý rodák z britského Ketteringu pochválil rozvoj hry v České republice a vyjádřil naději na další posun. „Podařilo se nám propagovat snooker v České republice a kdyby se sem v budoucnosti podařilo dostat bodovaný turnaj, bylo by to fantastické.“

Mistr světa z roku 2002 byl v Praze již od čtvrtka a stihl tak část hlavního města poznat lépe. „Ráno jsme se byli podívat na Hradě. Byla tam hrozná zima, ale byla to nádhera. Asi čtyři hodiny jsme se procházeli centrem, Staroměstské náměstí s orlojem bylo fantastické. Před ním čekalo na začátek show snad několik tisíc lidí, úžasné. Sice to proběhlo strašně rychle, ale moc se mi to líbilo,“ vyzdvihl Ebdon populární pražskou zajímavost.

Světová devítka je proslavená výbornou kondicí, hodně času věnuje fyzické přípravě na zápasy i turnaje. Denně plave jednu míli. „Bohužel jsem dneska ráno svoji tradiční míli neuplaval, holt budu muset zítra uplavat dvě,“ vtipkoval dobře naložený Ebdon. Parádní kondici předvedl během exhibice, kdy často běhal kolem stolu a v exhibičním framu proti vylosovanému výherci dokonce v jedné fázi sprintem oběhl stůl po asi deseti vydařených strcích v řadě. „Jo, to je pravda. Asi teď budu muset několik týdnů odpočívat,“ usmála se světová devítka.

Selby se chystá na China Open

I poražený Selby předvedl show, kterou diváci jinde než na exhibici neuvidí. „Bylo to dobré. S Peterem se známe moc dobře, takže jsem dopředu věděl, že to bude dobrá zábava a hodně se zasmějeme. Šlo jen o to, jak kvalitní snooker předvedeme. Hra sice nebyla úplně špičková, ale diváky jsme pobavili a byla to legrace,“ uvedl Šašek z Leicesteru.

Selby do Prahy přicestoval až v den exhibice, neměl tedy čas si město prohlédnout. „Zítra se vracím, odpoledne odlétám. Snad se stihnu alespoň někam podívat. Ale určitě se do Prahy vrátím na více dnů, abych si ji mohl lépe prohlédnout,“ má jasno finalista předloňského mistrovství světa, který už se pomalu chystá na další velký turnaj. „Teď mě ještě čeká několik exhibicí v Irsku, pak už se budu připravovat na China Open, které startuje koncem března,“ uzavřel Selby.

Reklama