Hlavní obsah

Boxer Pála napotřetí uspěl v Německu, porazil Airicha na body

CUXHAVEN

Český profesionální boxer Ondřej Pála napotřetí uspěl na německé půdě a v Cuxhavenu porazil na body Konstantina Airicha, Kazacha boxujícího v současnosti za Německo. Nejlepší česká těžká váha vyhrála podle rozhodčích 2:0 na body, třetí sudí viděl duel jako nerozhodný.

Článek

"S Airichem to byl hodně taktický boj. Boxovalo se na deset kol, takže šlo o to, jak co nejlíp rozvrhnout síly a odhadnout, kdy se spíš držet a kdy naopak všechno vysypat," uvedl Pála v oficiální tiskové zprávě.

Původně se mělo boxovat na osm kol, nakonec byl ale páteční duel o dvě kola prodloužen. "Dozvěděl jsem se to až na místě. Ale deset mi vyhovovalo víc, věděl jsem, že mám lepší fyzičku," řekl boxer z Médea týmu.

Po vyrovnaném úvodu měl Pála od třetího kola navrch a soupeř měl problémy zejména s jeho tvrdými údery levačkou. Před limitem ale Airicha porazit nedokázal.

"Pro mě bylo lepší, že se boxovalo až do konce. Je to větší zkušenost, než kdybych ho seknul ve druhém kole," řekl Pála po 23. výhře v profiringu. Napotřetí se mu podařilo vyhrát v Německu, kde předtím prohrál s Denisem Bojcovem a Renem Dettweilerem.

Reklama