Hlavní obsah

Rychlobruslařka Sáblíková: Na MS se pokusím o dvě medaile

PRAHA

Martina Sáblíková sbírá úspěchy jak na běžícím páse. Minulý víkend v Salt Lake City vyhrála svůj třináctý individuální závod ve Světovém poháru a potřetí za sebou zvítězila v celkovém hodnocení SP na dlouhých tratích. Už ve čtvrtek však může do své sbírky přidat další medaili. Na olympijském ovále ve Vancouveru totiž začíná mistrovství světa...

Článek

Potřetí za sebou zvítězila Martina Sáblíková v celkovém hodnocení SP na dlouhých tratích a svou skvělou sezónu tak obohatila o další velký úspěch. „Je těžké srovnávat, které z těch tří vítězství je cennější, protože každé bylo za jiných okolností. Pořád ale platí, že obhajovat je těžší, než získat trofej poprvé. Letos jsme s Andreou Jirků a Karolínou Erbanovou celkově vyhrály ve Světovém poháru družstev. Společně se zlatem z mistrovství světa ve víceboji a bronzem z vícebojařské Evropy mohu mluvit o úspěšné sezóně,“ vyprávěla Sáblíková. 

<span>Před závodem SP v Salt Lake City trápily skvělou rychlobruslařku zdravotní problémy. „Na přípravě v Calgary jsem si natáhla svalový úpon na stehně pravé nohy. I když trénuji opatrněji, šidit to moc nemohu, takže cítím bolest. Doufám, že do čtvrtka co nejvíce ustoupí. Jiné zdravotní potíže naštěstí nemám,“ dodala.</span>

Předolympijský test ve Vancouveru

Ve čtvrtek ve Vancouveru začne mistrovství světa na jednotlivých tratích a hned úvodní den může Martina Sáblíková získat další cenný kov. „Ve čtvrtek pojedu tři kilometry. Páteční patnáctistovku zvážíme podle zdravotního stavu. V sobotu se jede pět kilometrů a v neděli družstva. Chtěla bych se pokusit o dvě medaile. To by byl velký úspěch. Ale spokojím se i s jednou,“ prohlásila jednadvacetiletá rychlobruslařka. „Na novém olympijském oválu ve Vancouveru se pojede poprvé. Všichni to tedy bereme i jako předolympijský test a chceme si ho vyzkoušet.

Chybět na světovém šampionátu bude největší soupeřka Sáblíkové - Němka Claudia Pechsteinová. „Určitě ji na MS budu postrádat. Ráda vyhrávám, když jsme kompletní a porazím tak všechny nejlepší. Claudia by jela ve Vancouveru určitě o medaili. Soupeřek mám ale i tak dost. Hlavně Němky, Kanaďanky a Holanďanky. Na zlato na dlouhých tratích si dělá naděje nejméně sedm závodnic,“ uzavřela Sáblíková.

Reklama