Hlavní obsah

Nemocná Sáblíková do závodu MS na 3000 metrů nastoupí

VANCOUVER

Česká rychlobruslařka Martina Sáblíková pojede ve čtvrtek pozdě večer závod na tři kilometry na mistrovství světa na olympijském oválu v kanadském Richmondu. Rozhodla se tak doslova pár hodin před startem.

Článek

Už v první jízdě se představí Andrea Jirků, která nastoupila jako náhradnice při neúčasti nemocných závodnic, mimo jiné jedné z největších favoritek Němky Claudie Pechsteinové. Její soupeřkou je Korejka Noh Seon Jong. Sáblíková nastoupí před půlnocí v poslední dvanácté dvojici s domácí favoritkou Kristinou Grovesovou.

Jedu!

Martina Sáblíková po pondělním příletu ze Světového poháru v Salt Lake City trpěla bolestmi hlavy a kloubů, kašlala a měla teplotu. Vše nasvědčovalo tomu, že do závodu nenastoupí. Pár hodin před nástupem na led však oznámila dobrou zprávu: „Jedu!“

Trenér českých rychlobruslařek Petr Novák popsal do telefonu Sport.cz poslední hodiny. „Ve středu jsme byli poprvé na ledě. Martině nebylo nejlépe, ale možnost startu ve čtvrtečním závodě na tři kilometry nevyloučila. Ve čtvrtek ráno se už cítila lépe. Je sice v padesátiprocentní kondici, ale rozhodla se jet. Jedním z důvodů je skutečnost, že i šestnácté místo jí zaručí účast příští rok na zimní olympiádě na tomto oválu. To šestnácté místo zvládne, na to má. Kdyby například ze zdravotních důvodů v příští sezóně nestihla olympijskou kvalifikaci, dostane divokou kartu. O nějakém konkrétním lepším umístění nechceme hovořit. Všechno se ukáže v samotném závodě,“ dodal kouč.

Reklama