Hlavní obsah

Špotáková se vsadila s Berdychem, kdo naběhá víc kilometrů

PRAHA

Vyhraje oštěpařka Barbora Špotáková tenisovou raketu Tomáše Berdycha? Nebo Tomáš Berdych náčiní světové rekordmanky a olympijské vítězky? Každopádně oba budou muset hodně běhat. Vsadili se totiž o to, kdo naběhá na jaře víc kilometrů. A podvádět nemohou, jejich kroky totiž bude měřit speciální přístroj firmy Nike, která v pátek zahajuje běžecký seriál mužů proti ženám.

Článek

"Jsem přesvědčená, že vyhraju. Ženy mají pevnější vůli," uvedla v tiskové zprávě k akci Špotáková. "Už se na ten Báry oštěp těším," kontroval Berdych. Jenže pokud tenista prohraje, bude muset na jeden trénink Špotákové. "A to už je velká motivace," uvedla s úsměvem Špotáková, která v případě prohry bude muset na kurt. "Jsem zvědavý, jak zvládne můj trénink. Je jasné, že naběhám víc," tvrdil přesvědčivě Berdych.

Do soupeření mezi ženami a muži se mohou zapojit běžci z celého světa, kteří využívají stejnou technologii Nikeplus s čipem, který vloží do bot. Naběhané kilometry si pak běžci mohou uložit na svůj účet na internetu a porovnávat se s ostatními. Loni uběhli muži přibližně 1,5 miliónu kilometru a ženy jeden milión, ale průměrné výsledky na osobu hovoří ve prospěch něžného pohlaví. Výsledky i vítěz sázky se budou vyhlašovat 20. dubna.

Kampaň se rozhodli podpořit i sportovci světového formátu včetně tenisty Rogera Federera či běžkyně Pauly Radcliffeové.

Reklama

Související témata: