Hlavní obsah

ČOV podepsal s Prazdrojem smlouvu na dva olympijské cykly

PRAHA

Český olympijský výbor v úterý podepsal novou smlouvu s generálním partnerem Českého olympijského týmu Plzeňským Prazdrojem. Dlouhodobá spolupráce, která funguje už od olympiády 2002 v Salt Lake City, byla prodloužena dokonce na dva olympijské cykly, tedy až do roku 2016.

Foto: Sport.cz

Předseda ČOV Milan Jirásek a Mike Short, generální ředitel Plzeňského Prazdroje, při podpisu smlouvy

Článek

Po společnostech ČEZ a RWE Transgas je Plzeňský Prazdroj třetím generálním partnerem Českého olympijského týmu. Výše částky nebyla zveřejněna, v minulém olympijském cyklu získal ČOV od každého generálního partnera zhruba 40 miliónů korun.

Pro ČOV jde o velmi nezvyklý krok, protože běžně se sponzorské smlouvy uzavírají pouze na jedno čtyřleté období, zahrnující zimní a letní olympiádu. "V minulosti jsme ještě takový případ neměli. Svědčí to především o velké vzájemné důvěře mezi námi," řekl na úterní tiskové konferenci v Praze předseda ČOV Milan Jirásek. Ten smlouvu podepsal společně s generálním ředitelem Plzeňského Prazdroje Mikem Shortem.

Generální ředitel Plzeňského Prazdroje Mike Short a předseda ČOV Milan Jirásekfoto: Event Concept

Plzeňské pivo se na olympijských hrách točí v Českém domě a sportovci ho mají k dispozici i v olympijské vesnici. "Jsme velmi rádi, že jsme dnes stvrdili naše již tradiční partnerství novou dlouhodobou smlouvou. Značka Pilsner Urquell jako česká pivní ikona chce i nadále podporovat naše nejlepší sportovce, aby co nejlépe reprezentovali Českou republiku všude ve světě podobně, jako se to daří našemu pivu," uvedl manažer značky Pilsner Urquell Karel Kraus.

Český olympijský výbor letos změnil dodavatele oblečení, firmu Adidas nahradila česká společnost Alpine Pro. Pokračovat bude rovněž spolupráce s Českou sportovní, která má zajistit ČOV skupinu pěti sponzorů, a v jednání je i prodloužení smlouvy s automobilkou Škoda Auto.

Zleva: Štěpánka Hilgertová, generální ředitel Plzeňského Prazdroje Mike Short a předseda ČOV Milan Jirásekfoto: Event Concept

Navzdory ekonomické krizi tak ČOV počítá s tím, že bude mít pro další olympiády k dispozici obdobný balík financí jako dosud. "V současné době si myslíme, že se nám podaří zabezpečit tento olympijský cyklus stejně jako ten minulý. Spolupráci ukončily i Skanska a Unipetrol, ale nahradíme je jinými partnery," uvedla ředitelka marketingové agentury Česká olympijská Alena Kindová.

Reklama

Související témata: