Hlavní obsah

VIDEO: zlatá Sáblíková se ze všeho nejvíc těší na postel

PRAHA

Náročnou, ale velmi úspěšnou sezónu má za sebou česká rychlobruslařka Martina Sáblíková. Získala dva tituly mistryně světa, potřetí za sebou vybojovala celkové vítězství ve Světovém poháru. Nyní ji čeká zasloužené volno. "Já se teď ze všeho nejvíc těším na postel a odpočinek," přiznala na středečním setkání s novináři v Praze.

Článek

Unavená ale nesmírně šťastná se vrátila domů pětinásobná mistryně světa v rychlobruslení Martina Sáblíková. Letošní sezónu považuje za zatím nejúspěšnější. Do své bohaté sbírky přidala dvě zlata a stříbro ze světových šampionátů, bronz z mistrovství Evropy ve víceboji a potřetí za sebou triumfovala v celkovém hodnocení Světového poháru. "To, co se letos povedlo, se mi doposud ještě nepodařilo. Jsem ráda, že forma graduje před olympiádou. A doufám, že nás trenér dokáže na příští rok ještě lépe připravit," přála si jednadvacetiletá rychlobruslařka.

Myslela si, že ji porazila rolba

Na mistrovství světa v Richmondu odlétala Martina Sáblíková silně nachlazená s teplotou. "I když jsem se necítila dobře, moc jsem se na šampionát těšila," řekla. Zezačátku to s jejím startem nevypadalo dobře. Nakonec ale na tři kilometry nastoupila a vybojovala stříbro. Aby toho nebylo málo, nečekané komplikace jí potkaly i před startem na pět tisíc metrů...

Do nic netušící české rychlobruslařky vrazila zezadu Japonka Masako Hozumiová, která dojížděla po předchozí rozjížďce a v dráze už neměla co dělat. "Byla asi unavená a hlavně nepozorná, vůbec nechápu, jak se to mohlo stát. V první chvíli jsem myslela, že do mě vrazila rolba," přiznala  teď už s úsměvem Sáblíková.

Naštěstí ale vše dopadlo dobře a svěřenkyně Petra Nováka do závodu nastoupila. "Záda mě zpočátku bolela. Pak jsem už ale měla jiné starosti a přestala jsem je vnímat. Masako pak za mnou chodila a stále se mi omlouvala," dodala.

Odpočinek a šišková válka

O nejbližším programu má Sáblíková jasno. „Ze všeho nejvíce se teď těším na postel. Až si lehnu a pořádně odpočinu. Jsem opravdu hodně unavená. Pak navštívím kamarády, které jsem už také dlouho neviděla. Kolik volna budu mít, zatím netuším. To bude záležet na trenérovi. Ale musím se přiznat, že se už nyní těším, až v lese při tréninku uspořádáme šiškovou válku,“ smála se.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Washington - Boston 2:0

Pastrňák vyšel v bitvě proti Ovečkinovi naprázdno. Boston ztratil naději na první příčku
NačítámNačíst další články