Hlavní obsah

Osecká hala má investora ze zámoří

PRAHA

Krytý ledový ovál, který by měl do roku 2012 vyrůst ve Velkém Oseku, nebude sloužit jen rychlobruslení. „To jsme si s trenérem Petrem Novákem i s Martinou Sáblíkovou řekli hned na začátku, když jsme rozjeli přípravu projektu,“ zdůraznil starosta středočeského města Jiří Otta.

Článek

„Bude sloužit rychlobruslení, krasobruslení i hokeji. Hlavně děti by se tu měly naučit bruslit, a pak se mohou rozhodnout, kterým směrem se vydají. Tak jako cyklostezky a tratě pro on-line bruslení přilákaly spoustu zájemců, tak by i nová hala měla oslovit bruslaře,“ dodal.

Vyřizování spousty nezbytných formalit už se zdárně vyvíjí. V létě či na začátku podzimu mají být k dispozici všechna. „Ještě letos chceme zahájit zemní práce, bude potřeba přemístit na dvacet tisíc kubíků zeminy. Hala by měla být v provozu nejpozději v roce 2012,“ zdůraznil.

Nový bruslařský stánek prý bude patřit k nejhezčím na světě. „Projekt zpracoval profesor Navrátil, statiku unikátního zastřešení vyřešil další věhlasný architekt Janata. Celá hala bude stát půldruhé miliardy. Peníze máme od investora, který chce zatím zůstat v anonymitě,“ řekl Otta. Finance podle informací Práva pocházejí od mecenáše z USA.

Reklama

Související témata: