Hlavní obsah

Kličko obhájil titul mistra světa WBC, Gómeze zdolal před limitem

Ukrajinský boxer Vitalij Kličko obhájil mistrovský pás organizace WBC. Ve Stuttgartu v sobotu porazil Kubánce Juana Carlose Gómeze před časovým limitem, ringový rozhodčí ukončil jejich souboj v devátém kole technickým k.o.

Článek

Sedmatřicetiletý Kličko měl převahu prakticky už od druhého kola zápasu, který v hledišti sledovali například i Boris Becker nebo Franz Beckenbauer. Kubáncův dvojitý kryt byl postupem času čím dál prostupnější, o dva roky mladší Gómez viditelně ztrácel síly, v pátém kole navíc začal krvácet z pravého obočí. Rozhodčí však nechal v boji pokračovat.

Zatímco Kubánec o osm centimetrů vyššího soupeře v podstatě neohrozil, Kličkovy rukavice nacházely jeho obličej stále častěji. V sedmém kole se po sérii úderů Gómez poprvé ocitl otřesený v provazech a diváci svému ukrajinskému oblíbenci mohutně aplaudovali. Kličko poté ještě vystupňoval aktivitu, a když v devátém kole poslal další drtivou kombinací protivníka na podlahu znovu, rozhodčí boj ukončil.

"Dobře ho znám, už před zápasem jsem říkal, že to nebude snadné. Po šestém kole jsem začal být netrpělivý, chtěl jsem to už skončit, ale pořád jsem ho nemohl dostat," prohlásil vítěz. Poražený boxer žertoval, že tak dlouhý zápas neočekával. "Je moc vysoký a těžký. Ale donutil jsem ho velmi tvrdě bojovat," uvedl Gómez.

Téměř nikdo nevydrží s Kličkem boxovat do konce

Kubánec, jenž v minulosti s oběma sourozenci Kličkovými trénoval, prohrál v profesionálním ringu podruhé. Kličko vyhrál 37 zápasů z 39, pouze jeden z poražených soupeřů s ním však dokázal boxovat až do konce. V sobotu si připsal 36. výhru k.o.

Vitalij Kličko, starší ze slavné bratrské dvojice, se loni vrátil do ringu po téměř čtyřleté přestávce. Po duelu s Gómezem by měl podle rozhodnutí WBC do čtyř měsíců nastoupit k další obhajobě s bývalým šampiónem Olegem Maskajevem z Ruska. To však Ukrajinec odmítá, odvolal se dokonce k mezinárodní sportovní arbitráži CAS.

Sám Kličko by dal přednost souboji s obrovitým Rusem Nikolajem Valujevem, jemuž patří titul WBA. "Chci ten titul, je jediný, který nám v rodině schází," uvedl. On sám nebo jeho bratr Vladimir, jenž je mistrem světa organizací IBF a WBO, by také mohli nastoupit k lukrativním zápasům s Britem Davidem Hayem nebo Američanem Chrisem Arreolou.

Reklama