Hlavní obsah

Draci ve šlágru udeřili a dobyli Prahu

Praha
Aktualizováno

Klamali tělem. Drakům Brno se vstup do sezony baseballové extraligy úplně nepovedl, zabrali však v pravou chvíli. Ve šlágru pátého kola zvítězili na půdě Eagles Praha a připravili jim teprve druhou porážku v soutěži. Zápasy Arrows Ostrava - SaBaT Praha a Olympia Blansko - Kotlářka Praha byly kvůli nepřízni počasí odloženy.

Foto: Sport.cz

Draci Brno získali cenný skalp.

Článek

Druhý tým loňského ročníku proti třetímu, jasný tahák víkendového kola. Eagles Praha do něj šli jako lépe postavený tým v tabulce, jejich útok byl zatím třetí nejlepší v soutěži. Draci se v útoku tak neprosazují, ale drží je obrana, která obdržela nejméně doběhů ze všech účastníků extraligy. V prestižním duelu měla navrch, Draci potvrdili kredit zkušeného týmu a vyhráli těsně 2:1.

Již podle výsledku je jasné, že tentokrát rozhodovaly výkony nadhazovačů. Domácí Tomáš Duffek i hostující Ondřej Furko převedli výborné výkony. „Od začátku šlo o vyrované utkání. Ondra Furko nás k ničemu nepustil. Mně chvíli trvalo, než jsem se rozehrál. Možná i kvůli tomu, že jsem minulý týden neházel," líčí domácí nadhazovač, který se v zápase dostal na metu 500 odházených strike outů v extralize.

O vítězství Draků rozhodl začátek poslední směny, kdy už byl na kopci mladý Petr Vojta. Meta zdarma, nezpracovaná ulívka a následný dobrý odpal Přemka Chrousta přinesl Drakům druhý bod. V dohrávce utkání už zkušený Martin Schneider domácí hráče k ničemu nepustil. „Bohužel Martin nám vyrovnat nedovolil. Ale takové zápasy jsou k nezaplacení. Máme hodně mladých hráčů, pro které to byl dobrý trénink nervů," poukazuje Duffek.

Odveta se hraje v sobotu v Brně.

Draci jsou v tabulce čtvrtí, Eagles druzí za vedoucí Kotlářkou.

Baseballová extraliga:
Eagles Praha - Draci Brno 1:2
Arrows Ostrava - SaBaT Praha odloženo
Olympia Blansko - Kotlářka Praha odloženo
Tabulka:
1.Kotlářka Praha87187,5
2.Eagles Praha86275,0
3.Arrows Ostrava75271,4
4.Draci Brno96366,7
5.Technika Brno85362,5
6.Hroši Brno85362,5
7.Tempo Praha72528,6
8.Nuclears Třebíč71614,3
9.Olympia Blansko81712,5
10.SaBaT Praha81712,5

Reklama