Hlavní obsah

Squashista Koukal vyzve během jediného dne sto soupeřů

Veronika FeltováSport.cz

Sto soupeřů čeká tuto středu na squashistu Jana Koukala v rámci akce Jeden proti stu. Desetinásobný mistr České republiky se během jediného dne utká nejen s amatérskými hráči, ale také s profesionály a dalšími sportovci. Jeho vyzyvateli budou například skifař Ondřej Synek a florbalový brankář ČR Tomáš Kafka. "Chci všechny porazit," prohlásil Koukal.

Foto: Sport Invest

Český squashista Jan Koukal

Článek

Nelehký úkol čeká na squashistu Jana Koukala. Ve středu se v rámci akce Jeden proti stu utká hned se stovkou soupeřů. V SB Centru na pražském Chodově vicemistra Evropy z roku 2005 vyzvou nejenom amatérští hráči, ale také profesionálové a další sportovci. Celá soutěž vypukne v osm hodin ráno. Hned prvním Koukalovým soupeřem bude starosta Prahy 11 Dalibor Mlejnský. V jednu hodinu se pak proti pětadvacetiletému squashistovi představí skifař Ondřej Synek a následovat jej bude florbalový gólman Tomáš Kafka.

Desetinásobného mistra České republiky poté vyzve i jeho sestra Veronika Koukalová a další čeští reprezentanti ve squashi. "Už se moc těším. Když si ale představím, co mě čeká, mám přeci jen respekt. Je to pro mě velká výzva pokusit se během deseti hodin porazit sto lidí," přiznal Jan Koukal na tiskové konferenci.

Místo odpočinku posilovna 

Konec soutěžního maratónu je plánován na osmou hodinu večerní. V každé půlhodině bude mít Koukal pět soupeřů. Za celý den na něj čekají tři čtyřicetiminutové pauzy. Během přestávek ale squashista žádný odpočinek prý nechystá. "Mluvil jsem se svým dobrým kamarádem Shahierem Razikem (kanadský squashista - pozn. red.), který má již podobné zkušenosti. Radil mi, abych moc nerelaxoval. Spíš mám jít do posilovny a protáhnout svaly," prozradil Koukal.

A jaká bude taktika? "V první výměně si svého soupeře oťukám a uvidím, co na něj platí. Já bych si s každým rád zahrál déle, ale musím vydržet až do konce. Takže podle toho se bude odvíjet má taktika. Hlavně se nezranit a přežít. Ale určitě chci všechny porazit," přál si Koukal. "Ráno si dám velkou snídani a pak už budu jen pít a jíst ovoce a gely, ze kterých získám rychle energii," dodal.

Reklama