Hlavní obsah

Propršený hlavní dostih v Pardubicích vyhrál Dusigrosz s Bartošem

Pardubice

Dusigrosz s žokejem Josefem Bartošem se nejlépe vypořádali s těžkými podmínkami a vyhráli propršenou Cenu města Pardubic, která zahájila letošní program na pardubickém závodišti. V konkurenci jen tří soupeřů vyhrál Dusigrosz hlavní dostih před jiným svěřencem Josefa Váni Aeneasem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Žokej Josef Bartoš - ilustrační foto.

Článek

Až na jednu výjimku se dnes kvůli rozmáčenému terénu běhalo pouze po travnatém oválu a koně se tak vyhnuli oranici i crossovým překážkám uvnitř závodiště. V hlavním dostihu čtyři trenéři své svěřence odhlásili. Za Dusigroszem a Aeneasem s žokejem Janem Kratochvílem doběhli Evžen v sedle s Jaroslavem Myškou a Lombargini, jehož vedl Jan Faltejsek.

"Dusigrosz si měl vyzkoušet cross, ale to nevadí. Je specialista na trávu a dneska využil svých zkušeností ze zahraničí," uvedl Bartoš, trojnásobný vítěz Velké pardubické. "Věděl jsem, že na téhle půdě - pokud bude dobře skákat - může Dusigrosz Evžena porazit. Ale kdyby se běžel cross, byl by asi lepší Aeneas," doplnil trenér Váňa.

Foto: Alan Crowhurst, ČTK/AP

Ilustrační foto.

Další dostihový den se v Pardubicích uskuteční 4. července, kdy je na programu první ze čtyř kvalifikací na 130. Velkou pardubickou.

Reklama

Související témata: