Hlavní obsah

Multifunkční arénu v Bratislavě pravděpodobně postaví Češi

BRATISLAVA

Novou multifunkční Danube arénu v Bratislavě pravděpodobně postaví česká firma. Úvěr na výstavbu totiž poskytne Česká exportní banka pouze v případě, že výstavbu zabezpečí česká firma. Náklady na výstavbu arény by neměly překročit 75 miliónů eur.

Článek

„Pokud do konce března odevzdáme podklady, v dubnu nám přiklepnou úvěr. Po získání stavebního povolení, můžeme začít stavět,“ cituje deník Nový čas šéfa Bratislavského samosprávního kraje Vladimíra Bajana. Klesající ceny stavebních prací a materiálu by podle něho mohly zlevnit výstavbu o 5 miliónů eur na zmíněných 75 miliónů.

Studii arény vypracovala finská firma Jokerit HC OY, která byla poradcem také při výstavbě pražské Sazka Arény. V Danube aréně se bude hrát hokej, tenis, košíková, házená nebo konat motokros. Mohou se zde organizovat také atletické soutěže.

Součástí areálu, který má stát na konci bratislavské čtvrti Petržalka, bude kromě multifunkční arény také tréninková hala, menší fotbalový stadión, aquapark, hotel a parkoviště pro 3500 automobilů. Kapacita haly bude 12 500 sedadel, při koncertech až 15 000.

Slovensko bude organizovat v roce 2011 mistrovství světa v ledním hokeji. Hrát se bude v košické Steel aréně a na rekonstruovaném stadiónu Ondreje Nepely v Bratislavě. Rekonstrukce starého stadiónu začne letos v květnu. O konání mistrovství světa v nové Danube aréně se zatím neuvažuje.

Reklama

Související témata: