Hlavní obsah

Savchenková se Szolkowým obhájili titul ve sportovních dvojicích

LOS ANGELES

Aliona Savchenková a Robin Szolkowy obhájili světový titul v kategorii sportovních dvojic. Němečtí krasobruslaři ve středeční volné jízdě potvrdili vedení po krátkém programu a v celkovém součtu porazili výrazným rozdílem takřka sedmnácti bodů Číňany Tan Čang a Chao Čang. Bronz si z Los Angeles do Ruska odvezou Juko Kavagutiová a Alexander Smirnov.

Článek

Savchenková se Szolkowým deklasovali zbytek světa. Bez problémů zvládli všechny skoky včetně sólového trojitého salchowu, který v minulosti dělal mužské polovině páru problémy. Jedinou vadou na jejich procítěné jízdě na hudbu z filmu Schindlerův seznam byl nečekaný Szolkowého pád při krokové pasáži, ale i tak jen těsně zaostali za nejlepším letošním výkonem ve volné jízdě. Celkovým součtem 203,48 bodu si dokonce vytvořili nový osobní rekord.

Z uctivé vzdálenosti se jim dívala na záda čínská dvojice Tan Čang a Chao Čang, která na rozdíl od Němců zařadila jen dvojitý sólový salchow. Všechny prvky předvedla bez větších chyb a ze třetího místa po krátkém programu se posunula na stříbrnou pozici, čímž zopakovala umístění z loňského roku.

Celou soutěž uzavírali Kavagutiová se Smirnovem, ale na Němce nezaútočili. Pokusili se o ojedinělý čtverný odhozený salchow, ale tentokrát partnerka tvrdě upadla na zem, a tím přišli o veškeré naděje na zlato. Nakonec prohráli i těsný boj o stříbrnou medaili, když na Číňany ztratili pouhých třináct setin bodu. Bronz je však pro ně první medailí z mistrovství světa, loni byli čtvrtí.

Mistrovství světa v krasobruslení:
Sportovní dvojice: 1. Savchenková, Szolkowy (Něm.) 203,48 bodu, 2. Tan Čang, Chao Čang (Čína) 186,52, 3. Kavagutiová, Smirnov (Rus.) 186,39, 4. Čching Pchang, Ťien Tchung (Čína) 181,08, 5. Muchortovová, Trankov (Rus.) 177,89, 6. Volosožarová, Morozov (Ukr.) 175,61.

Reklama

Související témata: