Hlavní obsah

Belbinová s Agostem snížili v tancích náskok vedoucích Rusů

LOS ANGELES

Tanith Belbinová a Benjamin Agosto vyhráli na mistrovství světa v Los Angeles originální tance a snížili náskok vedoucího ruského páru Oksana Domninová, Maxim Šabalin na zanedbatelných 64 setin bodu. Američtí krasobruslaři tak budou v pátečních volných tancích usilovat o svou první zlatou medaili na světové scéně.

Článek

Čeští reprezentanti Lucie Myslivečková a Matěj Novák při svém debutu na velké seniorské akci v originálním tanci nenavázali na výkon z povinného a propadli se ze sedmnácté na dvacátou příčku.

Belbinová s Agostem získali stříbro na olympiádě v Turíně a mají ve sbírce i tři medaile z mistrovství světa, ale na tu nejcennější stále čekají. Pokud by se jim podařilo zvítězit, nesmazatelně by se zapsali do historie, protože ještě žádní američtí krasobruslaři nevyhráli v této kategorii mistrovství světa ani olympiádu.

Dramatický boj se ve volných tancích strhne i o bronzovou medaili. Další Američané Meryl Davisová a Charlie White se totiž průběžně třetím Kanaďanům Tesse Virtueové a Scottu Moirovi přiblížili na rozdíl pouhých devíti setin bodu.

Mistrovství světa v krasobruslení:
Taneční páry - po originálním tanci: 1. Domninová, Šabalin (Rus.) 105,45 bodu, 2. Belbinová, Agosto (USA) 104,81, 3. Virtueová, Moir (Kan.) 100,42, 4. Davisová, White (USA) 100,33, 5. Chochlovová, Novickij (Rus.) 99,02, 6. Pechalatová, Bourzat (Fr.) 98,37, ...20. Myslivečková, Novák (ČR) 74,64.

Reklama

Související témata: