Hlavní obsah

Kim Ju-na předvedla nejlepší krátký program historie

Korejská krasobruslařka Kim Ju-na předvedla nejlepší krátký program v historii a na mistrovství světa rázně vykročila za titulem. Ziskem 76,12 bodu si o bezmála čtyři body vylepšila osobní maximum a do sobotních volných jízd půjde s bezpečným náskokem 8,22 bodu před Kanaďankou Joannií Rochetteovou. Až třetí je po krátkém programu obhájkyně titulu Mao Asadaová z Japonska.

Článek

V ženské soutěži se představila i česká reprezentantka Nella Simaová. Ta však upadla při úvodní kombinaci a ziskem 37,44 bodu skončila třicátá. Sice tím o dvě místa vylepšila umístění z loňského MS, ale do finálové čtyřiadvacítky pro volné jízdy nepostoupila.

Osmnáctiletá Kim Ju-na nadchla publikum i rozhodčí nejen skvělými skoky, ale rovněž piruetami, spirálami a vyzrálým projevem. Celý krátký program navíc odjela v obrovském tempu, takže na ni soupeřky nestačily. Dvojnásobná vítězka finále Grand Prix má tak velkou šanci získat po dvou bronzech na MS tu nejcennější medaili.

Čistý krátký program vynesl na druhé místo Kanaďanku Rochetteovou, která může zaútočit na první světovou medaili. Ze třetí příčky na ni bude útočit Asadaová, jež místo trojitého lutzu skočila v krátkém programu pouze dvojitý.

Reklama