Hlavní obsah

Krasobruslař Verner: Už číslo pokoje naznačilo ďábelský závod

Michal OsobaPrávo

Zajel volnou jízdu bez pádu, zvládl obtížnou kombinaci čtverného a trojitého toeloopa, přesto si Tomáš Verner z krasobruslařského mistrovství světa medaili neveze. Kvůli ubrané otáčce u lutze a flipa v závěru jízdy mu v Los Angeles zůstalo čtvrté místo z krátkého programu.

Článek

Stejně jste dopadl i před dvěma lety v Tokiu, je to teď jiné?

Hodně jiné. V Tokiu jsem byl na cestě nahoru, pak ale přišel Göteborg, kde jsem byl patnáctý a teď jsem se vrátil na čtvrtou příčku. Potkalo mě na té cestě pár nemilých překvapení, snad už je mám za sebou. Vrátil jsem se ke své výkonnosti, kterou bych měl předvádět pravidelně.

Berete to i jako odpověď těm, kteří vás po dvou pokažených šampionátech označovali za psychicky labilního?

Asi tak. Jsem rád, že jsem předvedl jízdu na úrovni a ukázal, že labilní nejsem. Našel jsem klíč, jak na to vyzrát, ale nechám si ho pro sebe. Snad bude fungovat.

Ale čtvrté místo sportovci moc nemají rádi.

Já už vůbec ne. Ano, byla to nabitá soutěž, ale moje ambice byly ještě o trochu výš. Nemůžu z toho být nadšený, udělal jsem dvě hloupé chyby a za ty se platí.

Oba nepovedené skoky přišly v závěru vaší jízdy. Mohla za to únava?

Ne, vše jiné, ale únava ne. Asi jsem se vyskákal na začátku, ale měl jsem se toho vyvarovat.

První dvě místa obsadili bruslaři, kteří čtverné skoky neskákali. Neštve vás to?

Ne. Ale budu s tím muset něco udělat, abych je nepouštěl před sebe, takže nechybovat. Však také ještě nekončím. Brian Joubert si stěžuje, že oni vyhrávají bez čtyráku, ale ať nelamentuje. My je umíme, máme tu výhodu, tak ji musíme umět využít.

Na hotelu v Los Angeles bydlíte v pokoji číslo 666, nevyděsilo vás?

Ne, já jsem se jenom smál. Asi už i to číslo mi naznačilo, že to bude ďábelská soutěž (úsměv).

Nedělní exhibice bude vaším posledním vystoupením v sezóně?

Ještě pojedu v Praze na Pljuščenkově exhibici a pak už budu vystupovat jenom ve Vokovicích, až pojedu na zkoušky do školy na FTVS (směje se).

Reklama

Související témata: