Hlavní obsah

Florbalistky Děkanky a Chodova postoupily do finále extraligy

Florbalistky mistrovské Děkanky a Chodova bez potíží prošly do finále extraligy. Děkanka si po dvou domácích výhrách zajistila postup do boje o třetí zlato za sebou vítězstvím v Liberci 5:1. Chodov v pražském derby uspěl dvakrát proti FbŠ Bohemians minulý víkend, kdy byl v roli hostujícího týmu, a v sobotu ukončil sérii výhrou 3:1. Finále začne příští sobotu.

Článek

Děkanka potvrdila roli jasného favorita a vyhrála už 58. zápas v nejvyšší soutěži za sebou. Od osmé minuty Pražanky vedly díky trefě Kláry Rozumové a ve 12. minutě Martina Dostalíková zvýšila. Na začátku druhé části sice snížila Lucie Paulovičová, ale před polovinou utkání vrátila Děkance dvoubrankový náskok Lucia Košturiaková. Ve třetí třetině ještě zvýšily rozdíl Ilona Novotná a opět Rozumová.

Úřadující vicemistryně FbŠ Bohemians neodvrátily vyřazení, přestože je v šesté minutě dostala do vedení Zuzana Jelínková. Ve druhé třetině totiž otočily výsledek Hana Lacková a Markéta Vaňáčová. Osm vteřin před koncem ještě dovršila výsledek do prázdné branky při power play Anet Jarolímová. Hráčky Bohemians skončily v soutěži celkově třetí.

Extraliga florbalistek - semifinále; 3. zápasy:
FBC Liberec - Děkanka Praha 1:5 (0:2, 1:1, 0:2)
Branky: 23. Paulovičová - 8. a 59. Rozumová, 12. Dostalíková, 30. Košturiaková, 51. Novotná. Konečný stav série: 0:3.
JM Chodov - FbŠ Bohemians 3:1 (0:1, 2:0, 1:0)
Branky: 28. Lacková, 35. Vaňáčová, 60. Jarolímová - 6. Jelínková. Konečný stav série: 3:0.

Reklama

Související témata: