Hlavní obsah

Chomutov se po výhrách nad loňskými finalisty dostal do čela softbalové extraligy

Praha

První místo po třech odehraných víkendech softbalové extraligy drží Sportclub 80 Chomutov. Nyní porazil dvakrát Žraloky Ledenice, loňské šampiony. Následně si pak chomutovští hráči připsali jednu výhru nad Locos Břeclav, kteří mají stejný počet bodů, ale horší skóre. „Je to určitě skvělé, podáváme velmi dobré výkony," radoval se Marek Malý, který dokáže úspěšně nadhazovat a pálit. Bez prohry jsou zatím pražští softbalisté z Tempa, kteří ale o víkendu neodehráli kvůli špatnému počasí dva zápasy.

Foto: ČSA

Softbalista Chomutova Marek Malý v akci.

Článek

Byl jedním z hrdinů loňského mistrovství světa, díky jeho homerunu se český tým dostal do play-off. Teď Marek Malý táhne Sportclub 80 Chomutov. Soupeře ničí svojí všestranností – umí totiž jak v nadhazovačském kruhu, tak na pálce. Na kontě už má 45 strikeoutů, což z něj dělá čtvrtého nejlepšího nadhazovače v této statistice. Zároveň zaznamenal 15 úspěšných odpalů, z toho dva homeruny, a tak je dosud nejlepším extraligovým pálkařem.

„Myslím, že můžeme hrát ještě lépe. A to hlavně v momentech, když se nám tolik nedaří. To musíme letos zlepšit. Chceme být nepředvídatelní a nebezpeční. Zatím se to daří," popsal Malý, který na loňský homerun z mistrovství světa nezapomněl. „Samozřejmě, myslím na něj často."

I díky Malému porazili chomutovští softbalisté loňské šampiony z Ledenic, nejdříve 5:4 a pak 8:7. Malý tak zastavil tým, pro který je prioritní úspěšný útok a disponuje zkušenými pálkaři. Proti Žralokům si připsal 14 strikeoutů. „Klíčová byla přesnost. Házel jsem co nejvíce na hranu. Ke konci bylo vidět, že jsou soupeři otrávení. Myslím, že se dvěma prohrami nepočítali," tvrdil Malý.

Výhru si chomutovští hráči připsali i proti Locos Břeclav 10:0, ve druhém duelu však prohráli 1:2.

Na úplném dně tabulky jsou zatím Hladoví hroši Sezimovo Ústí, kteří odehráli pouze čtyři zápasy a připsali si jednu výhru. O víkendu neodehráli ani jeden zápas kvůli dešti hráči Havlíčkova Brodu. V pátek si však v televizním utkáním si poradili s nováčkem Joudrs Praha 4:0. Zásluhu na tom měl Michal Holobrádek, který nepovolil soupeřům ani bod.

Reklama

Související témata: